in

Istarska županija i Grožnjan potpisali ugovor za obnovu kaštela Contarini u Završju

Foto Istarska županija

U sjedištu Istarske županije, u Puli, župan Boris Miletić i načelnik Općine Grožnjan – Grisignana Claudio Stocovaz potpisali su danas ugovor o financiranju projektne dokumentacije za obnovu kaštela Contarini u Završju, a za što je iz županijskog proračuna osigurano 33.200 eura. 

Župan Miletić iskoristio je priliku kako bi ukazao na važnost ulaganja u kulturnu baštinu na području Istarske županije, te podsjetio da se kroz ovakve kvalitetne projekte osnažuju manje sredine u Istri koje posjeduju veliku povijesnu i kulturnu značajnost.

Načelnik Općine Grožnjan Claudio Stocovaz zahvalio se Istarskoj županiji na pomoći te je kazao kako se radi o višegodišnjem projektu koji je od velike važnosti za Završje, odnosno Piemonte. 

Projekt obnove povijesnog kaštela Contarini u Završju je značajni projekt kojega vodi Općina Grožnjan, a u kojemu sudjeluje i kojega financijski podržava Istarska županija. Kaštel je sagrađen još u 12. stoljeću, a fasada na objektu je originalna. Plan obnove predviđa pretvaranja kaštela u multimedijalni, kulturni i muzejski centar, objavio je Kabinet župana Istarske županije.

Foto Grad Poreč

POREČ među top 10 hrvatskih gradova po izdvajaju za sport po stanovniku

Foto Loris Zupanc - TZ Marčana - Uvala Luka Rakalj

USIDRI SE ZA RIŠPET u Raklju – Koncertni spektakl klape Rišpet u nedjelju 6. kolovoza