in

USIDRI SE ZA RIŠPET u Raklju – Koncertni spektakl klape Rišpet u nedjelju 6. kolovoza

Turistička zajednica Općine Marčana s veseljem najavljuje koncert klape Rišpet u uvali Luka u Raklju, ove nedjelje, 6. kolovoza, u 20.30 sati.

Foto Loris Zupanc - TZ Marčana - Uvala Luka Rakalj
Foto Loris Zupanc – TZ Marčana – Uvala Luka Rakalj

Usidri se za Rišpet je već dobro znana manifestacija koja svake godine privuče veliki broj ljubitelja klapske pjesme. Posebnost ovog koncerta, osim predivne lokacije uvale Luka, je što izvođači pjevaju s broda, pa se tako koncert prati s mora i kopna. Tragom prethodnih uspješnica, i ove se godine očekuje glazbeni spektakl – revija najljepših klapskih pjesama, raspjevana publika na brodicama, supovima i uzduž obale.  

Klapa Rišpet djeluje od 2011. godine, osnovao ju je poznati splitski skladatelj Pero Kozomara, a u uvalu Luka se uvijek rado vraćaju, već sedmi put. Dosad su snimili tri albuma pod nazivom „Kad je pošla ća“, „Reći ćeš mi fala“ i „Šta mi ljube oćeš kazat“. Dobitnici su brojnih nagrada, a neke od njih uključuju Grand prix Splitskog festivala 2013. godine s pjesmom “Ćaća” te četiri nagrade Cesarica u kategoriji Hit godine klapske glazbe za pjesme “Reći ćeš mi fala” 2017. godine, “Šta mi ljube oćeš kazat” 2018. godine, “Kada ljubav dvije duše spoji” 2019. godine i “Maka, maka” 2020. godine. Surađivali su s Mišom Kovačem, Jelenom Rozgom, Doris Dragović, Joškom Čagaljem Jolom, Franom Perišinom i Duškom Ćurlićem. Teško je izdvojiti najpoznatije od svih jako dobro poznatih njihovih pjesama, kao što su „Prsti zapleteni“, „Mislim samo na te“, „Sunce mi od tebe dolazi“, „Projdi mojon kalon“ i „Kada ljubav dvije duše spoji“…

Iz sigurnosnih razloga, u prevenciji stvaranja gužve na cesti prema Starom Raklju, redari će usmjeravati promet i vozila prema parkingu. Mole se posjetitelji da na lokaciju stignu dovoljno ranije, kako s brodicama, tako i kopnom. Koncert organiziraju TZO Marčana i DVD Marčana.

Foto Istarska županija

Istarska županija i Grožnjan potpisali ugovor za obnovu kaštela Contarini u Završju

foto Lions klub Poreč

Lions Club Poreč u Vrsaru nagradio talentiranog gitaristu Ausiàsa Pareja na Festivalu “More i gitare”