in

Istarski stožer donio nove mjere: zabrana treninga u dvoranama, dječjih radionica, praksa učenika…

Dino Kozlevac

Odluka stupa na snagu 30. ožujka a donosi na razdoblje do 12. travnja 2021. godine.

Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je 29. ožujka odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Istarske županije koja je upućena  Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske na donošenje.

Prenosimo priopćenje istarskog Stožera:

  • Zabrana svih treninga u zatvorenim prostorima osim za klubove koji se natječu u 1. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i u 1. rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima, kao i klubove koji se u individualnim (pojedinačnim) sportovima natječu u seniorskoj konkurenciji u ekipnim klupskim natjecanjima na nacionalnom nivou u najvišem rangu u liga sustavu natjecanja te treninga i natjecanja kategoriziranih sportaša u individualnim sportovima (pojedinačnim) i sportaša nacionalne razine koji se pripremaju za europska i svjetska natjecanja sukladno popisu koji, na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog sportskog saveza gluhih, odobri Ministarstvo turizma i sporta;
  • Obustava rada radionica, uključivši dječje i plesne radionice te plesne škole i igraonica;
  • Škole stranih jezika, Pučka otvorena učilišta i autoškole predavanja mogu održavati isključivo na daljinu, on line;
  • Obustavlja se praksa srednjoškolaca i studenata u predškolskim i školskim, i ustanovama zdravstvene i socijalne skrbi.

Odluka se donosi na razdoblje do 12. travnja 2021. godine.

Načelnik Stožera Dino Kozlevac smatra da se radi o nužnim mjerama želi li se epidemiološka situacija držati pod kontrolom. 

ŽMINJ ima uskrsne viber naljepnice – skinite ih ovdje!

POREČ: Nove klupe na šetnicama, uređene i teretane na otvorenom