in

Istarski stožer odlučio – Nastava ipak online u drugom polugodištu, u školske klupe vraćaju se samo najmlađi

Učenici u Taru/Foto Tanja Kocijančić

Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. polugodištu školske godine 2020./2021., do 31. siječnja 2021. godine. Odluka je donesena temeljem procjene epidemiološke situacije koja se zasniva na praćenju broja novozaraženih i hospitaliziranih osoba u Istarskoj županiji tijekom posljednjih mjesec dana, a istovremeno uzimajući u obzir povećanu mobilnost građana i sa time povećani broj ostvarenih kontakata u navedenom razdoblju – te uz pozitivno očitovanje ravnatelja osnovnih i srednjih škola na području Istarske županije i njihovih osnivača Istarske županije, Grada Pule, Grada Rovinja, Grada Poreča, Grada Umaga, Grada Labina i Grada Pazina.

Od 18. siječnja 2021. godine nastava će se odvijati:

  •  prema MODELU C nastava na daljinu (on-line) – u svim srednjim školama, te u osnovnim školama u predmetnoj nastavi (u višim razredima osnovnih škola, od V. do VIII. razreda) Istarske županije.
  • Nastava u osnovnim školama u razrednoj nastavi (u nižim razredima osnovnih škola, od I. do IV.) Istarske županije, odvijat će se  prema MODELU A (nastava u školi).

Odluka stupa na snagu od 18. siječnja 2021. godine te se određuje na razdoblje do 31. siječnja 2021. godine, priopćeno je iz istarskog Stožera civilne zaštite.

Istarska županija financijski podupire razvoj gospodarstva

POREČ: Broj beba narastao za 8 posto, Grad kroz brojne mjere nastavlja ulagati u djecu