in

Istarski Stožer – U četvrtak 91 novozaraženi, 1 preminuli, srećom veći je i broj izliječenih

Ilustracija-Unsplash

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 551 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 91 novozaraženih osoba s područja županije. Za 71 osobu radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 9 osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima s područja: Rijeke (2), Zagreba (3), Karlovca (1), Slavonskog Broda (1), Italije (1) i Srbije (1).

U epidemiološkoj obradi nalazi se 11 osoba. Izliječeno je 86 osoba. Trenutno je 700 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba a u mjerama samoizolacije nalazi se 1.585 osoba. Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba (1931. godište) s pridruženim kroničnim bolestima, priopćeno je iz istarskog STožera civilne zaštite.

Ravnateljica pulske Opće bolnice dr. Irena Hrstić istaknula je kako je u zadnjih tjedan dana broj hospitaliziranih osoba između 48 i 55, većinom je riječ o muškim pacijentima, a prosječna dob im je 77 godina. “U bolnici je stanje prilično nategnuto, zaposlenici su umorni i iscrpljeni, ali su odgovorni i svjesni situacije. Trenutno imamo 13 zaraženih zdravstvenih djelatnika te 25 zaposlenika koji su u mjerama samoizolacijama i vjerojatno će taj broj idućih dana biti veći”, istaknula je Hrstić te dodala da su izvor zaraze uglavnom obiteljski kontakti izvan ove zdravstvene institucije, prenosi Index.hr.

OVISNOST: Internet i mentalno zdravlje – Kada razbibriga postane razlog za brigu

VIŽINADA: Kreće javna rasprava UPU turističkog područja Paljari