in

Istarski stožer: U nedjelju 72 novozaražene, Kozlevac apelira na građane da se suzdrže od druženja

Tijekom protekla 24 sata potvrđene su 72 novozaražene osobe s područja županije.
Za 54 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 7 osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima s područja: Rijeka (2), Zagreb (1), Požega (1), Slovenija (2), Italija (1).


U epidemiološkoj obradi nalazi se 11 osoba. Izliječeno je 47 osoba. Trenutno je 590 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba a u mjerama samoizolacije nalaze se 397 osoba. Nažalost, u Općoj bolnici Pula, preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba (1938. godište) s pridruženim kroničnim bolestima, priopćio je istarski Stožer civilne zaštite u nedjelju, 22. studenog.

“Najveći problem stvaraju nam obiteljska druženja odnosno druženja u pojedinim organizacijama i udrugama. Apeliram na građane da budu odgovorni i disciplinirani te da se strpe, bit će vremena za druženja”, poručio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac. 

Dodaje kako je “sada vrijeme da budemo odgovorni, zdravlje mora uvijek biti na prvome mjestu i moraju se slijediti upute i Stožera civilne zaštite i zdravstvenih institucija”.

Vrsar/Foto Tanja Kocijančić riva

ETC: Hrvatska među zemljama s najmanjim padom stranih turista u Europi

korona covid ilustracija

Nacionalni stožer: 3.308 novih slučajeva, 49 umrlih