in

Istarski Stožer: U utorak 46 novozaraženih od Covida

Ilustracija Pexels

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 733 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 46 novozaraženih osoba s područja županije. Kod 3 osobe epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima – Rijeka (2) i Zagreb (1).

Za 33 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. U epidemiološkoj obradi nalazi se 10 osoba. Izliječeno je 20 osoba.

Trenutno je 301 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba a u mjerama samoizolacije nalaze se 369 osobe, objavio je 3. studenog istarski Stožer civilne zaštite.

Od ukupnih 46 novih slučajeva na Poreštini ih je 8 – i to u Poreču 5, Višnjanu 2 i Sv. Lovreču 1 slučaj.

“Broj novozaraženih je ponovno malo veći nego što smo bili navikli ranije, ali su ti brojevi posljedica nekontroliranog ulaska virusa u našu županiju prije desetak dana. Još uvijek su u najvećoj mjeri to kontakti već poznatih pozitivnih osoba ili iz mjera samoizolacije. Po ocjeni epidemiologa, takva situacija potrajat će još nekoliko dana nakon čega se očekuje ponovno smanjenje broja novooboljelih na dnevnoj bazi, barem što se Istre tiče”, istaknuo je načelnik Stožera Dino Kozlevac.

Treba li Poreču električno vozilo za dostavu u starom gradu?

Nevjerojatnih 33 milijuna kuna: HNB odredio najvišu novčanu kaznu ikada za neku banku u Hrvatskoj