in

ISTRA – Još jedan pozitivan iz obitelji Španjolca koji je došao avionom iz Frankfurta

-Obavještavamo da je unutar 24 sata ispitano 85 uzoraka brisa, od kojih je 1 pozitivan na koronavirus (COVID-19). Riječ je o osobi iz samoizolacije, koja je došla zrakoplovom iz Frankfurta u Zagreb, dana 2. svibnja 2020. godine. U navedenom zrakoplovu kasnije su evidentirani putnici s pozitivnim nalazom na infekciju virusom SARS-CoV-2.

Trenutno je na ispitivanju 19 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus (COVID-19).

O rezultatima nalaza bit ćete naknadno obaviješteni, priopćeno je iz istarskog Stožera civilne zaštite 13. svibnja.

Ovaj drugi slučaj je supruga Španjolca, za kojeg je jučer objavljeno da je pozitivan. Zajedno su iz Španjolske došli u Frankfurt, gdje su sjeli u avion iz Švedske za Zagreb, u kojem je bilo više zaražanih osoba. Španjolac i supruga došli su u Rovinj, gdje su zajedno bili u samoizolaciji. Ova obitelj, inače, živi u Rovinju.

Što se tiče aviona, ovo je jedina nacionalna linija Croatia Airlinesa kojom je u Hrvatsku 2. svibnja stiglo 74 putnika i članova posade. Prema dosad poznatim podacima evidentirano je 13-ero zaraženih koronavirusom s tog leta. Osim devetero radnika Đure Đakovića iz Slavonskog Broda, zaražena je i jedna osoba iz Siska, jedna iz Zadra i sada već dvije iz Rovinja. Srećom, tada je još bila na snazi mjera samoizolacija za sve koji dolaze iz inozemstva, pa je od 5. svibnja, kada je evidentiran prvi oboljeli, počela munjevita operacija pronalaženja ostalih putnika i njihovih kontakata.

ZEUS IZ VIŽINADE TRENIRA ČAK 50-AK DJECE – Korona ih nije zaustavila, pa vježbaju na otvorenom

LABINCI: Dan otvorenih vrata – Prijavite se na besplatnu biciklističku turu 15. i 16. svibnja