in

ISTRA: U petak novi rekord – čak 46 novozaraženih

Ilustracija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 251 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 46 novozaraženih osoba s područja županije.

Kod 33 osobe radi se epidemiološki o uvezenim slučajevima (Rijeka (27), Zagreb (3), Slavonija (2), Sisačko-moslavačka (1)), 6 osoba dolazi iz mjera samoizolacije. Za 7 osoba je u tijeku epidemiološka obrada.

Među njima su i 3 pacijenta Opće bolnice Pula, koji su prebačeni na Odjel za infektologiju, prostor je dekontaminiran. U tijeku je epidemiološka procjena djelatnika Opće bolnice Pula. Trenutno nema promjena u pružanju zdravstvenih usluga. Tijekom dana Uprava Opće bolnice Pula će informirati javnost o konačnom stanju. Izliječena je 1 osoba.

Trenutno je 146 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba a u mjerama samoizolacije nalazi se 502 osoba, priopćio je istarski Stožer civilne zaštite Istarske županije.

Velik broj zaraženih već drugi nam dan stiže iz Rijeke, mahom su to studenti. Trenutno glavni izvor zaraze je event u klubu u kojem gdje se okupljaju Istrani i na kojem je bilo više od stotinu mladih.

Kako smo doznali, od ukupno 46 novozaraženih 4 su s Poreštine – 1 u Višnjanu, 1 u Vižinadi (student), te 2 u Poreču (1 student i majka studenta).

Nadalje od ukupnog broja 12 su s Labinštine. U Labinu je 6 novooboljelih, u Pićnu četiri te Kršanu i Općini Sveta Nedelja po jedan. U Pićnu i Kršanu novoboljeli su bliski kontakti već pozitivne osobe. Radio Labin saznaje da se uglavnom radi o mlađim osobama.

POREČ – Mlađe kadetkinje izgubile od OK Funtana-Vrsar

Zajednica Talijana Poreč: Skup o tradiciji izrade satova u zvonicima Istre i regije Veneto