in

Istra – U ponedjeljak tek 4 novozaražena, ali nažalost i jedna preminula osoba

Ilustracija Pixabay

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 181 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđene su 4 novozaražene osobe s područja županije.
Za 3 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. U epidemiološkoj obradi nalazi se jedna osoba.


Izliječeno je 71 osoba. Trenutno je 586 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.
U mjerama samoizolacije nalazi se 1362 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su 62 osobe, od toga su 2 osobe u respiracijskom centru.
Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba (1938. godište) s pridruženim kroničnim bolestima, priopćeno je 21. prosinca iz istarskog Stožera civilne zaštite.

“Jučerašnje i današnje brojke ulijevaju optimizam u cijeloj ovog situaciji s pandemijom. No to ne znači da imamo razloga za opuštanje jer pozitivni na virus dolaze uglavnom iz obiteljskih okruženja. Stoga još jednom pozivam ljude da ostanu u kućama i ne idu nikamo, odnosno da izbjegavaju bilo kakva druženja i okupljanja te da nose maskicu, da drže distancu, održavaju higijenu i prozračuju prostor u kojem borave”, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac. 

Čentrin MERCEDES BALDAŠ iz Vižinade među najboljima u Hrvatskoj na natjecanju Saveza društava Naša djeca

korona covid

Nacionalni stožer: 766 novih slučajeva i 80 preminulih, od danas kreću propusnice