in

Nacionalni stožer: 766 novih slučajeva i 80 preminulih, od danas kreću propusnice

Ilustracija Pixabay

U zadnja 24 sata zabilježeno je 766 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 16.105. Među njima je 2.956 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 294 pacijenta. Preminulo je 80 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 195728 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 3257 preminulo, ukupno se oporavilo 176 366 osoba od toga 3208 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 50 799 osoba. Do danas je ukupno testirano 955.225 osoba, od toga 4 614 u posljednja 24 sata, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Od danas izdavanje propusnica

  • U  internetskom pregledniku upišite adresu https://epropusnice.gov.hr
  • Odaberite listu vjerodajnica, kao i prilikom svakog drugog pristupa sustavu
  • Potvrdite svoje podatke
  • Ulaskom u korisničko sučelje izaberite jednu od opcija: zahtjev za propusnicom, pregled propusnica ili pregled zahtjeva
  • Ako želite predati zahtjev za izdavanjem propusnice, ispunite tražene podatke te potvrdite zahtjev
  • Nakon odobrenja vaša e-Propusnica bit će vidljiva u pdf formatu

Detaljne upute za korištenje sustava e-Propusnice, kao i kontakte korisničke podrške, možete pronaći na početnoj stranici sustava, navode iz Civilne zaštite. 

Zahtjevi za izdavanje propusnica upućuju se županijskim stožerima prema mjestu prebivališta ili boravišta osobe koja podnosi zahtjev, odnosno Ravnateljstvu civilne zaštite ako se radi o drugom opravdanom razlogu koji nije naveden u točki II.

Iznimno, u slučaju da podnositelj zahtjeva nema mogućnosti pristupa sustavu e-Propusnice, zahtjev se može uputiti putem elektroničke pošte na mail adresu nadležnog stožera.

U tom slučaju zahtjev treba sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime, OiB, adresa stanovanja (ulica i kućni broj, mjesto/grad, županija), relacija putovanja (mjesto/ grad polazišta i mjesto/grad odredišta putovanja) i obrazloženje opravdanosti zahtjeva.

korona covid ilustracija

Istra – U ponedjeljak tek 4 novozaražena, ali nažalost i jedna preminula osoba

ZNAČAJNA INVESTICIJA – Poreč dobiva NOGOMETNI KAMPUS po propisima FIFA-e, ogroman korak naprijed za domaće sportaše i turizam