in

Čentrin MERCEDES BALDAŠ iz Vižinade među najboljima u Hrvatskoj na natjecanju Saveza društava Naša djeca

Mercedes Baldaš s nagrađenim čentrinom

Lijepe vijesti dolaze iz Općine Vižinada. Na nedavno održanom kreativnom natjecanju Saveza društava “Naša djeca” Hrvatska među najboljim radovima našla su se čak tri iz Istre – pjesma Gorana Prodana iz Poreča, te dva iz Vižinade – pismo koje je napisala mama dviju djevojčica, Zorana Geržinić, te u posebnoj kategoriji čentrin Mercedes Baldaš iz mjesta Baldaši. Rad none Mercedes u samom je vrhu najboljih u kategoriji baka i djedova.

Lijepo uređena kuća Mercedes Baldaš

Savez društava „Naša djeca“ Hrvatska organizirao je povodom 70 godina svog djelovanja javno natjecanje u stvaralaštvu za djecu, roditelje, bake i djedove a broj pristiglih radova bio je ogroman. Glasalo se na njihovoj Facebook stranici. 

Popričali smo s Mercedes, koja pomoću konca i kukice stvara prava remek djela. Ideju da se prijavi ovo natjecanje, kako nam je rekla, dobila od druge natjecateljice. Inače, Mercedes je umirovljenica. Ima 65 godina, radila je 10 godina u Trstu, a potom su imali obiteljski agroturizam. Sada radi samo u kućanstvu, a heklanje joj je hobi kojim se strastveno bavi. Spomenimo da ima muža, dvije kćerke, jednog unuka i dvije unuke.

-Heklati sam počela davno, naučila sam od svoje pokojne none. A onda sam se udala, dobila djecu i više nije bilo toliko vremena za heklanje. No, sada kad sam malo starija i imam više vremena za sebe, onda si odvojim dio dana za napraviti neki čentrin ili bar započeti ga. Na čentrinima ima svakakvih motiva – životinje, cvijeće, božićni i uskrsni motivi… Napravila sam razne heklane kolače kad sam bila na manifestaciji Slatka Istra u Vižinadi, ali i šternu u Vižinadi, priča nam Mercedes, koja svoje radove uglavnom poklanja. Rijetko da nešto proda.

Čentrin Mercedes Baldaš

Zanimljivo je da je 2015. imala i izložbu svojih radova, potom sudjelovala je na Slatkoj Istri u Vižinadi i u Momjanu za Martinje. U Novigradu na izložbi kolača dobila je posebnu nagradu žirija.

Priču o preostala dva dobitnika nagrada, Zorani Geržinić i Goranu Prodanu, pročitajte na sljedećem linku https://www.istriaterramagica.eu/novosti/zanimljivosti/vizinada-porec-radovi-zorane-gerzinic-i-gorana-prodana-medu-najboljima-na-natjecaju-saveza-drustava-nasa-djeca-hrvatska/

BRAVO: SAMANTA FABRIS s Dinamom osvojila trofej KUPA RUSIJE

korona covid ilustracija

Istra – U ponedjeljak tek 4 novozaražena, ali nažalost i jedna preminula osoba