in

Istra: Zbog prve pulske povorke ponosa – Pula Pride policija šalje upozorenje

Foto Boris Štromar za Pixabay

Policija će snimati i fotografirati javnog okupljanje te pozivamo građane da postupaju po uputama policijskih službenika kako bi manifestacija protekla u najboljem redu

U subotu, 22. lipnja, u užem centru Pule održat će se javno okupljanje ”Prva pulska povorka ponosa – Pula Pride”.

Javno okupljanje započet će u 18 sati na Trgu Portarata, a potom će se oko 19 sati sudionici formirati povorku i uputiti se trasom: Trg Portarata – Ulica Sergijevaca – Forum – Kandlerova ulica – Carrarina ulica – Zajednica Talijana Circolo.

Zbog održavanja javnog okupljanja bit će zatvorene određene prometnice te se stoga pozivaju građani da koriste alternativne pravce kretanja:

  • od 15 do 20 sati na dijelu Laginjine ulice i Giardina, odnosno od raskrižja Laginjine ulice s Anticovom i Smareglinom ulicom do raskrižja Giardina sa Zagrebačkom ulicom (povremeno će se propuštati autobusi javnog gradskog prijevoza)
  • od 18 do 20.30 sati u Carrarinoj ulici, Amfiteatarskoj ulici, Ulici Sv. Ivana, Castropoli, Kandlerovoj ulici i Ulici Dubrovačke bratovštine od raskrižja s Istarskom ulicom do raskrižja s prethodno navedenim ulicama.

Policija će sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima audio i video snimati te fotografirati javno okupljanje.

Pozivamo građane da poštuju upute i smjernice policijskih službenika u prometu i na lokacijama održavanja javnog okupljanja kako bi čitava manifestacija protekla sa sigurnosnog aspekta u najboljem redu.

Foto Policijska uprava istarska

Istarska policija dobila dojavu: Dileru pretresom doma i vozila našli brdo droge

Izvor Policijska uprava istarska

MUP: U petak u Istri 24-satni nadzor vožnje pod utjecajem alkohola i droge