in

ISTRAMET: Danas pravi ljetni dan uz temperature do 30 °C, u petak stiže promjena

Foto Tanja Kocijančić

Danas, 5. rujna, temperature zraka rast će do 30 °C, uz obilje sunčanog vremena, pa ćemo svjedočiti pravom ljetnom danu, piše Istramet.

No već od petka očekujemo promjenjivije vrijeme, ali oborine neće biti raširene i česte, ponajprije zbog bure koja će na Kvarneru ponovno prolazno imati olujne udare.

Promjenjivo vrijeme očekuje nas i za vikend, no ne očekujemo drastičnu promjenu vremena koja će “otpuhati” ljeto, već postupan dolazak prosječnih temperatura zraka i prestanak suše, bez ekstremnih meteo događaja.

I nakon ove promjene vremena bit će lijepog sunčanog vremena uz temperature zraka do 28 °C. To će biti pravo rujansko vrijeme, onakvo kakvo u ovom mjesecu treba biti.

Evo prognoze za iduća dva dana:

PETAK – Djelomice sunčano vrijeme, poslijepodne uz daljnji porast naoblake. Uz više oblaka lokalno može biti prolazne kiše, a na moru grmljavinskih pljuskova. U noći će zapuhati umjerena i jaka bura, na Kvarneru lokalno s olujnim udarima. Jutarnje temperature zraka od 12 do 17 °C, dnevne vrijednosti između 22 i 27 °C.

SUBOTA – Djelomice sunčano i nestabilno vrijeme uz mjestimičnu kišu i lokalne grmljavinske pljuskove, no ponajprije u kopnenom dijelu Istre. Na zapadu i jugu poluotoka prevladavat će sunčanije vrijeme. Puhat će većinom slab do umjeren sjeverozapadnjak, na Kvarneru bura. Jutarnje temperature zraka od 13 do 18 °C, dnevne vrijednosti između 23 i 26 °C.

decumanus tanja kocijančić

POREČ: Ponovno rast turističkog prometa – noćenja više za 2 posto, u plusu i privatni smještaj

BUJE: Policiji lagao da je izgubio dokumente koje su mu oduzeli Slovenci