in

Istramet: Kratkotrajni povratak zimskih uvjeta s kišom, burom i snijegom

Foto Marinela Žiković

U utorak, 14. travnja, preko našeg područja premjestit će se intenzivna hladna fronta. Osim snijega i bure glavna meteorološka vijest je mraz koji će uslijediti nakon brzog razvedravanja, piše Istramet.

Utorak donosi pretežno oblačno vrijeme, sredinom dana uz prolaznu kišu, a mogući su i pljuskovi, no značajnije količine ne očekujemo. Naglo će zapuhati umjerena i jaka bura, na poznatim lokalitetima s olujnim udarima. Kiša će u Gorskom kotaru okrenuti na snijeg, a snijega bi prema dijelu modela nakratko moglo biti i na Učki te mjestimice na Ćićariji.

Već do kasne večeri fronta će odmaknuti daleko od našeg kraja, stoga nas očekuje razvedravanje, a postupno će i bura slabjeti. To će omogućiti značajan pad noćnih temperatura zraka, stoga nas u srijedu ujutro očekuje izraženiji mraz, naročito u unutrašnjosti Istre!

Udari bure na Kvarneru do 140 km/h

DHMZ je putem Meteoalarma izdao nekoliko meteoroloških upozorenja. Najžešće crveno upozorenje na snazi je za Kvarner gdje udari bure mogu dostizati i orkanskih 140 km/h. Na zapadu Istre udari mogu dostizati 100 km/h.

Bura će doprinositi osjećaju osjetno hladnijeg vremena.

U gorju slijedi povratak zimskih uvjeta, a u samo nekoliko sati iz toplog proljetnog vremena prijeći ćemo u zimsku “idilu”. U višim predjelima Gorskog kotara može doći do stvaranja pokrivača debljeg od 5 centimetara. Nakon naleta snijega slijedi brzo razvedravanje i jak mraz u srijedu ujutro.

KUPUJTE LOKALNO – Poreč objavio popis OPG-ova u akciji „Najbolje od naših za nas“

SOS ŠAPE: “Korona” povećala broj napuštenih ljubimaca, a umanjila donacije i udomljavanja