in

ISTRAMET: Novo pogoršanje vremena pred vratima

Foto Istramet/Damir Dobranović

Za razliku od utorka, srijedu obilježava znatno oblačnije i vjetrovitije vrijeme, što je uvod u novo pogoršanje vremena.
Nakon djelomice vedre noći, jutro je bilo poprilično svježe. Temperatura zraka na 2 m visine na pojedinim mikrolokalitetima snizila se na samo 1 °C, koliko je izmjereno na Žminjštini. Dnevne temperature zraka zahvaljujući dotoku nešto toplijeg zraka porasle su do 21 °C.

U nastavku dana očekuje nas daljini porast naoblake, a kasno navečer valja očekivati i kišu. Kiše će lokalno biti u obilnijim količinama (>50 mm), naročito oko Učke i na riječkom području gdje može biti i grmljavine.

Povodom pogoršanja vremena Meteoalarm je izdao 3 žuta upozorenja za Istru i Kvarner. Ona se odnose na jako jugo (prosječna brzina vjetra >40 km/h), lokalno obilniju kišu (>35 mm), te na mogućnost grmljavinskih pljuskova. Vjerojatno grmljavine pritom iznosi 50-70 %.

Vrijeme će u petak i subotu biti nešto stabilnije, no i dalje su mogući pljuskovi.

Dugotrajne stabilizacije ipak nema na vidiku, čini se kako će i idući tjedan obilježiti promjenjivo vrijeme uz temperature zraka uglavnom ispod prosjeka za doba godine. 

POREČ: Radionica u sklopu aMORE festivala “Istražite kako zvuči život u moru” – prijavite se, ima još mjesta

provala krađa

Iz škole ukrali novac, kompjutore, fotoaparat…