in

Istramet: Slab snijeg zabijelio Istru, sutra sunce i bura

Foto: Istramet

Sukladno najavama, piše Istramet jutros, slab snijeg od sinoć se bilježi diljem istarskog poluotoka, uključujući i obalno područje.

Zahvaljujući niskim temperaturama zraka koje su se oko 21 sat kretale između -1 °C u unutrašnjosti Istre i 3 °C uz obalu, gotovo sve oborine pale su u obliku snijega.

Svakako treba napomenuti kako nije riječ o obilnim količinama. Do 1 sat najviše kiše zabilježila je meteorološka postaja u Rovinju, škrtih 3 mm. Takva prognoza u skladu je s očekivanjima Istramet WRF-a.

U nastavku večeri nešto intenzivniji oborinski val zahvatio je zapadnu Istru, stoga je lokalno došlo do stvaranja tanjeg porkivača debljine do 3 cm, naročito iznad 150 metara nadmorske visine. Zahvaljujući intenzivnijim oborinama nakratko se zabijelio i Umag.

Srijeda nam donosi nastavak oblačnog vremena uz povremen slab snijeg u unutrašnjosti i susnježicu uz obalu. Vrijeme će se postupno smiriti u noći na četvrtak kada slijedi novo jačanje bure.

Četvrtak i petak obilježit će djelomice sunčano, ali i vrlo vjetrovito vrijeme uz umjerenu i jaku buru, lokalno s olujnim udarima.

Sukladno dobu godine, bit će hladno!

„Elliot spašava Božić“ i „Nespojivi“ u porečkom kinu od 24. do 26. siječnja

porec puzzle

Poreč – Puzzle od 150 dijelova