in

ISTRAMET: Sutra olujno jugo, kasno navečer intenzivna fronta!

Pred nama je nova promjena vremena koja će kulminirati u četvrtak kada očekujemo olujne udare juga, a navečer i intenzivniju oborinsku frontu.
Već danas vrijeme će biti znatno nestabilnije u odnosu na protekle dane, no značajnija kiša se ne očekuje. Bit će uglavnom riječ o manjim količinama koje će biti rezervirane za padine Učke i riječko područje. Zapuhat će umjereno jugo.

U noći na četvrtak jugo će dodatno ojačati, a u četvrtak poslijepodne kada se očekuje njegov vrhunac udari će ponegdje prelaziti 100 km/h. Na moru i u višim dijelovima središnje Istre bit će olujnih, a ponegdje čak i orkanskih udara vjetra.

Kasno navečer stiže intenzivna oborinska fronta koja prema dva modela (ICON i WRF) donosi između 15 i 35 mm kiše. S intenzivnim prolaskom fronte ponegdje će biti i grmljavine, a ne smije se isključiti ni mogućnost tuče. Olujno jugo okrenut će na prolazno jak jugozapadnjak i zapadnjak.

Vrijeme će se postupno smiriti već do jutra, stoga se u petak očekuju dulja sunčana razdoblja, no u unutrašnjosti poluotoka te naročito u gorju i dalje može biti prolazne kiše ili izoliranog pljuska

POREČ: Tjedan kulture življenja OKOLO s nizom programa za domaće i turiste počinje 28. travnja

Dvije tisuće mladih plesača stiže 5. travnja u Poreč na DANCE FEST