in

ISTRAMET: Temperature u Istri pale do -9 °C, bit će još hladnije

Iza nas je najhladnije jutro ove zime. Tiha i vedra noć omogućila je značajnije ohlađivanje na cijelom području.

Prema našim meteorološkim postajama najhladnije je bilo u Tinjanu gdje se temperatura zraka snizila na čak -9 °C, a postaja nije čak ni u mrazištu. U Pazinu je bilo -8 °C, Buzetu -6 °C, Bujama -5 °C…

Hladno uz jači mraz bilo je i uz more. U Umagu i Peroju izmjereno je -4 °C, Poreču i Pomeru -3 °C, a Novigradu i Puli -2 °C. Prizemne temperature zraka bile su još i niže uz izražen mraz.

Jači mraz zabilježen je i na Kvarneru. U unutrašnjosti otoka Krka (Ponikve) zabilježeno je -5 °C, Kukuljanovu -3 °C, dok je u samoj Rijeci bilo -2 °C.

Što se tiče cijele Hrvatske, najniža temperatura zraka izmjerena je u Pargu gdje je bilo -11 °C. Na postaji Zavižan izmjereno je -10 °C, dok je od ostalih postaja najhladnije bilo u Krapini i Varaždinu uz -7 °C.

Slijedi prognoza Istrameta za iduća dva dana.

SRIJEDA – Pretežno sunčano vrijeme. Puhat će slaba do umjerena, na poznatim lokalitetima povremeno jaka bura, na moru zapadne Istre sjeverac. Jutarnje temperature zraka od -6 do 2 °C, dnevne vrijednosti između 6 i 10 °C.

ČETVRTAK – Pretežno sunčano vrijeme, u gorju povremenu uz umjerenu naoblaku. U Gorskom kotaru može biti pljuskova snijega. Puhat će slaba do umjerena, na poznatim lokalitetima jaka bura i sjeverac. Jutarnje temperature zraka od -4 do 4 °C, dnevne vrijednosti između 5 i 9 °C.

darivanje krvi crveni križ

POREČ: Akcija darivanja krvi u srijedu

Općina Tar-Vabriga poziva žene na besplatan mamografski pregled