in

Istramet: U unutrašnjosti Istre slab snijeg, na obali susnježica i kiša

Nakon jučerašnjeg vrlo hladnog jutra i izoliranih nestabilnosti  na Kvarneru, ove je noći stiglo naoblačenje, a prijepodne i mjestimično slabe oborine.

Četvrtak će tako obilježiti pretežno oblačno vrijeme uz uglavnom slabe oborine koje će obilnije biti tek na otvorenom moru jugozapadne Istre gdje su već u noći mogući intenzivniji pljuskovi.

U unutrašnjosti Istre i gorju padat će slab snijeg. Pritom u višim dijelovima može doći  čak i do stvaranja tanjeg pokrivača, no većih snježnih iznenađenja ne bi trebalo biti.

Uz obalu valja očekivati susnježicu i kišu, ali samo lokalno može nakratko zalepršati pokoja pahulja snijega.

Jutarnje temperature zraka bit će osjetno više u odnosu na srijedu, no zato će se dnevne sniziti. Na većem dijelu područja kretat će se većinom između 2 i 6 °C.

Puhat će umjerena i jaka bura i istočnjak, a na dijelu Kvarnera u početku jugo, povodom čega je Meteoalarm izdao narančasti stupanj upozorenja.

Zima se nastavlja…

Hladno prosinačko vrijeme uz povremen slab snijeg i susnježicu nastavlja se i u petak, no oborine neće biti značajnije ni obilnije. Dojam hladnog vremena pojačavat će bura.

Vikend donosi postupno kidanje naoblake uz dulja sunčana razdoblja. Temperature zraka zadržat će se u okvirima prosječnih za prosinac ili će biti čak i malo niže.

Poreč prodajom zemlje do 4,5 milijuna kuna – kupci su vlasnik McDonaldsa i gradski vijećnik

Pazin: U sudaru jedna osoba ostala prikliještena u vozilu