in

Poreč prodajom zemlje do 4,5 milijuna kuna – kupci su vlasnik McDonaldsa i gradski vijećnik

Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća porečki su vijećnici izglasali prodaju nekretnina od kojih će proračun biti bogatiji za oko 4,5 milijuna kuna.

Na natječaju za prodaju parcele, odnosno dijela zemljišta k.č.br. 4187 u poslovnoj zoni Facinka, odmah do Plodina, stigla je jedna ponuda i to tvrtke Paulina nekretnine iz Zagreba, u vlasništvu Georga Gavrilovića, koja je ponudila 537.923 eura ili oko 3,9 milijuna kuna. Georg Gavrilović poznato je ime u hrvatskoj mesnoj industriji, a jedna od njegovih tvrtki posjeduje lanac restorana McDonalds.

U natječaju je stajalo da se prodaje s popustom od 10 posto ako se svota uplati jednokratno, što znači umanjenje za oko 390 tisuća kuna. Drugim riječima, ako Paulina nekretnine plati sve odjednom, cijena parcele bit će 3,5 milijuna kuna.

U naselju Bolnica na prodaju su bili dijelovi k.č. 4114/1 i dijela k.č. 4162/2, obje k.o. Poreč, ukupne površine 1.029 četvornih metara. Od tri pristigle ponude izabrana je ona vlasnika obrta Dekop iz Kaštelira u vlasništvu Deana Pauletića, inače porečkog gradskog vijećnika.

Cijena po kojoj Dekop kupuje zemljište iznosi 136.857 eura, što je neznatno više od milijun kuna.

Širi se vodovodna mreža u Materadi, Červaru, Žbandaju i Ladrovićima

Širi se vodovodna mreža u Materadi, Červaru, Žbandaju i Ladrovićima

Istramet: U unutrašnjosti Istre slab snijeg, na obali susnježica i kiša

Istramet: U unutrašnjosti Istre slab snijeg, na obali susnježica i kiša