in

Italija zatvorila granice za 13 zemalja, uključujući i BiH

Ilustracija

Italija je u četvrtak zatvorila granice za 13 zemalja, uključujući BiH i Sjevernu Makedoniju smatrajući ih najriskantnijim mjestima za širenje koronavirusa, prenose talijanski mediji.

Zabrana putovanja odnosi se na Armeniju, Bahrain, Bangladeš, Brazil, BiH, Čile, Kuvajt, Sjevernu Makedoniju, Moldaviju, Oman, Panamu, Peru i Dominikansku Republiku, objavilo je ministarstvo zdravstva.

“Epidemija je globalno u najakutnijoj fazi. Ne možemo ugroziti žrtvu koju su Talijani podnijeli posljednjih mjeseci”, rekao je ministar zdravstva Roberto Speranza i dodao da će se na granici blokirati ljudi koji su bili ili tranzitirali kroz te zemlje u posljednja dva tjedna.

Suspendirani su i izravni te neizravni letovi s tim državama.

Italija se ovaj tjedan borila s povećanjem broja novih slučajeva povezanima s dolascima iz Bangladeša koji je na ‘crvenu listu’ stavljen u utorak.

Epidemija je u Italiji prošla kritičnu fazu, ali postoji bojazan da bi nova žarišta mogla izazvati drugi val zaraze, pišu talijanski mediji.

POREČ: Pojavile se roze i smeđe meduze u povećem broju – evo kako se zovu i što napraviti ako s njima imate bliski susret

VRSAR: Otvoren natječaj za zakup općinskog zemljišta