in

Izborna Skupština porečkog ogranka UDVDR – Izabran novi predsjednik

Foto UDVDR Poreč

U četvrtak 12. siječnja u prostorijama Obrtničkog doma održala se izvještajno-izborna Skupština porečkog ogranka UDVDR-a na koju se odazvalo sedamdesetak članova.

Predsjednik Ogranka Miro Sošić izvijestio je o radu ogranka u protekloj godini, naglasivši da su članovi sudjelovali u obilježavanju svih važnih datuma iz antifašističkog i Domovinskog rata, na sportskim natjecanjima veterana 154. brigade HV, na županijskom natjecanju branitelja, na državnom prvenstvu članova Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, na dvodnevnom putovanju koje je realizirano u listopadu kad je posječena lička bojišnica i mjesto pogibije suborca koji je stradao tijekom vojno redarstvene operacije Oluja.

Izvijestio je i o ostvarenju financijskog plana naglasivši da je u protekloj godini ogranak  raspolagao sa 58.952,12 kuna, ostvarenih donacijama Grada Poreča i općina Poreštine i komunalnog poduzeća Montraker iz Vrsara, članarinom te prenesenim sredstvima. Utrošeno je 43.423,29 kuna tako da je u ovu godinu prenijeto 15.528,83 kuna.

Predsjednik je također podnio prijedlog plana rada i financijskog plana za 2023. godinu koje je Skupština uz Izvještaj o radu i izvještaj o realizaciji financijskog plana za 2022. godinu jednoglasno usvojila. 

U nastavku je izvršen izbor tijela i dužnosnika Ogranka. Za novog predsjednika izabran je Mirko Buić, a za potpredsjednike Miro Sošić i Valter Paris. Sud časti Udruge vodit će Velimir Butković, a Nadzorni odbor Alen Sinožić. U središnji odbor ogranka izabrano je devet članova. Novi predsjednik zahvalio je Miru Sošiću na dugogodišnjem vođenju ogranka, što su članovi popratili dugim pljeskom. 

Saboru su kao gosti prisustvovali predsjednik Podružnice Istarske županije Marijan Mužinić i predstavnici rovinjskog ogranka UDVDR, saznajemo od Borisa Šverka.

arena pula

U nedjelju besplatno razgledavanje uz vodiče u Poreču, Umagu, Puli, Motovonu i Balama

euro novac pixabay

Vlada o cijenama u trgovinama, poskupljenju pošte i telekoma