in

STOP PLASTICI: Iznamljivači, postanite PRIJATELJI MORA!

aMORE festival poziva iznajmljivače na zajedničko osvještavanje turista i putnika o važnosti očuvanja našeg mora! Zajedno možemo učiniti puno više.

Mora i oceani pokrivaju više od 70% površine Zemlje, a do sada je istraženo manje od 10% tog golemog prostranstva. Značenje mora i oceana je mnogostruko: oni su najveći opskrbljivači kisikom, izvor su hrane i zdravlja, povezuju svijet putem transportnih i komunikacijskih kanala te predstavljaju ogroman energetski potencijal. Uz to, mora i oceani izvor su nepresušne umjetničke inspiracije, prostor su velikih tajni i misterija te ne poznaju nacionalne granice.

Njihovo zdravlje ugroženo je zagađenjem, prekomjernim izlovom ribe i klimatskim promjenama.
-Zajednički nazivnik ovom problemu jesu naše loše životne navike i neadekvatno upravljanje tim zajedničkim dobrom, o kojem ovisi gotovo tri i pol milijarde ljudi. O moru ovisimo i mi. Možemo reći da more ulazi u gotovo svačiji dom, budući da gospodarstvo Hrvatske uglavnom ovisi o moru, odnosno turizmu.

Hrvatsku je u 2018. godini posjetilo gotovo 20 milijuna turista te bi naš zajednički zadatak i odgovornost trebali uključivati i osvještavanje naših “privremenih stanovnika”, priopćeno je iz aMORE festivala koji se svake godine odvija u Poreču.


Iz tog razloga, aMORE je pripremio niz jednostavnih preporuka koje svaki iznajmljivač može preuzeti, isprintati, personalizirati, uokviriti i njima oplemeniti svoje apartmane. Trenutno su na raspolaganju engleska i hrvatska verzija. Ukoliko imate vremena i volje, pomozite dokument prevesti i na druge jezike (ili poboljšati postojeće prijevode).

Valter Flego i službeno novi zastupnik u Europskom parlamentu

gradska uprava poreč palača

POREČ: Novi asfalt u Malom Maju i Medulinskoj ulici