in

JAVNOST JE OBMANUTA: Umaški umirovljenici nisu dobili nikakve božićnice

Nažalost, i naš je portal nedavno objavio informaciju da će Grad Umag svojim umirovljenicima s mirovinama manjim od 1.800 kuna isplatiti božićnice od 1.200 do 4.200 kuna. Ta informacija nije točna. Naime, u našu su se redakciju javili ogorčeni Umažani koji su nam kazali da umirovljenici nisu dobili nikakve božićnice, već zaostale socijalne naknade koje su trebali dobiti tijekom godine. Umjesto mjesečno ili kvartalno, dobili su cijeli iznos odjednom u prosincu.

Naš je portal vijest o „božićnicama“, poput mnogih drugih, preuzeo sa službenih stranica Grada Umaga, gdje ova informacija i dalje stoji. Podatak objavljen na službenim stranicama Grada smatrali smo vjerodostojnim i istinitim. Da bude još bolje, brojni su mediji u zemlji, kao i mi, objavili tu bombastičnu vijest, pohvalivši Umag za izvrsnu brigu o svojim seniorima. Ispalo je čak da se radi o najvećim božićnicama u državi, a na kraju…

Vidjevši tu vijest mnogi su penzioneri otišli u gradsku upravu, nadajući se da će – uz zaostalu socijalnu naknadu koju su od Grada trebali dobiti tijekom godine prema odluci o socijalnoj skrbi – dobiti još i izdašnu božićnicu.

Nažalost, ništa od toga. Veselje umaških penzionera brzo se rasplinulo.

Zašto je Grad Umag dugove koje je imao prema svojim umirovljenicima po osnovi socijalne pomoći nazvao „božićnicama“ i zašto su se za to čak javno i pohvalili, to znaju samo njegovi čelnici.

Razumijemo razočaranje umaških penzionera, pa se stoga još jednom ispričavamo njima i ostalim čitateljima što smo preuzeli informaciju koja se na kraju ispostavila netočnom.

Imate li problema s MAXtv-om? HT pronašao način kako obeštetiti bijesne korisnike

Na prosvjedu protiv nasilja nad ženama okupila se tek šačica Porečana