in

POREČ: Dvije improvizirane ambulante postavljene kod Doma zdravlja

Grad Poreč u suradnji s Istarskim domovima zdravlja za porečku Ispostavu osigurao je dva kontejnera koji će se koristiti za vrijeme aktualne situacije opasnosti od širenja korona virusa.

 Jedan je kontejner smješten na ulazu u zgradu i služi kao prijavnica – trijažno mjesto.

Naime, prema odluci Županijskog stožera za civilnu zaštitu od 17.3.2020,  obustavljeni su svi pregledi pacijenta koji nisu hitni, kako u javnim, tako i privatnim ambulantama. Zbog toga svi  koji žele ući u zgradu Doma zdravlja moraju proći ispred  prijavnice u kojoj su smješteni  zdravstveni radnici koji provjeravaju razlog dolaska i nastoje spriječiti svaki neopravdan ulazak u zgradu.

Važno je da trijažno mjesto bude izvan zgrade, da se spriječi njena moguća kontaminacija , a ovakav kontejner štiti zdravstvene radnike od izravnog kontakata s potencijalno zaraženima. Zdravstveni radnici će na tom punktu izdvojiti pacijente  sa simptomima respiratorne infekcije, koji ne ulaze u zgradu već se upućuju u izdvojenu ordinaciju, a ona je smještena u drugom kontejneru. On je smješten iza zgrade Doma zdravlja i u njemu se obavljaju pregledi onih kod kojih postoji sumnja na infekciju korona virusom.

Oba su kontejnera opremljena svime što je potrebno za ugodan rad zdravstvenih djelatnika. Nadamo se samo da im  neće dugo trebati, priopćili su iz Grada Poreča.

Još 5 Istrana prekršilo mjeru SAMOIZOLACIJE – novih 18 sumnjivih na Covid-19

U Istri 8 novooboljelih – Prekida se javni prijevoz