in

Još danas Crofish u Poreču: Isprobajte ronjenje uz stručno vodstvo; Cooking show Vladimira Pantovića i Deana Gluhaka

Ronjenje na Crofishu/Foto Manuel Paljuh

Ribarski sajam Crofish u porečkoj dvorani Žatika odvija se još danas. Njegova su vrata otvorena od 10 do 19 sati, kada se uz razgledavanje opreme za sektor ribarstva u dvorani mogu na rivi posjetiti i brodovi Ministarstva obrane i MUP-a, te ribarska plovila iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Iz dvorane do rive od 10 do 16 sati moguće je otići posebnim vlakićem, koji je besplatan, kao i ulaz u dvoranu i svi ostali sadržaji na sajmu. Plovila se mogu razgledati od 10 do 16 sati.

U gastro kutku besplatno se mogu kušati i slasne delicije koje će danas pripremati sudionik brojnih kulinarskih emisija Vladimir Pantović – Panta i chef Dean Gluhak. Na vanjskom dijelu sajma nuditi će se srdele, pedoči i riblji brodet po promotivnim cijenama.

Istovremeno se na Peškeri odvija jedriličarska regata Crofish, odnosno državno prvenstvo za djevojčice i dječake do 12 godina. Proglašenje najboljih je danas u Žatiki u 17 sati.

Još danas se može u šatoru ispred Žatike probati roniti u bazenu pod stručnom vodstvom i u ronilačkoj opremi, a u sklopu projekta hrvatskog edukativnog projekta “Pogled u plavo”, u sklopu kojega je prošle godine na sajmu Crofish po prvi puta zaronilo više od 150 oduševljene djece. Projekt se predstavlja 10-metarskim grijanim bazenom u grijanom šatoru. Svi koji zarone, na unutarnjim stranicama bazena moći će razgledavati slike poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marijana Radovića. Besplatna probna ronjenja moguća su i danas od 10 do 19 sati.

Organizator Crofisha ove je godine prvi put Obrtnička komora Istarske županije, a pokrovitelji ovog jedinstvenog sajma u Hrvatskoj su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo turizma, Istarske Županija i Grad Poreč.

Puljani u vodstvu nakon drugog dana regate Crofish u Poreču – proglašenje državnih prvaka danas, u nedjelju u Žatiki

Kaštelir: NIGRIGNANUM uz pjesmu i veselo druženje proslavio 10. obljetnicu rada