in

Puljani u vodstvu nakon drugog dana regate Crofish u Poreču – proglašenje državnih prvaka danas, u nedjelju u Žatiki

Drugog dana natjecanja na jedriličarskoj regati Crofish u Poreču, odnosno prvenstvu Hrvatske u klasi optimist za uzrast do 12 godina, u subotu, 23. studenog, odrađena su još dva plova, te su dominaciju apsolutnim redoslijedom preuzeli mladi pulski jedriličari koji trenutno, nakon ukupno odrađena tri plova, drže prva četiri mjesta poretka u konkurenciji 79 jedrilica.

Predvodi ih Edi Jurman iz Uljanik Plovidbe koji je u subotu bio najbolji u oba plova te je preuzeo ukupno vodstvo u apsolutnom poretku. Slijeda ga na drugom i trećem mjestu njegove klupske kolege Luka Lorencin i Ema Grabar koja je ujedno i dalje najbolja djevojčica na prvenstvu. Odmah iza vodeće trojke, na četvrtu poziciju plasiran je Šime Bosna Rusković iz Vege, dok je najbolja predstavnica kluba domaćina Nika Fornažar i dalje šesta u ukupnom poretku i ujedno i dalje druga djevojčica na prvenstvu. Na 10. mjesto probio se pak još jedan član Uljanik Plovidbe, Marko Puljiz.

U nedjelju, 24. studenog, zadnjeg dana prvenstva, na regatnom polju van uvale Peškera od 10 do15 sati predviđeno je održavanje još dva plova.

Svečano proglašenje najboljih, podjela medalja, pehara i ostalih priznanja u nedjelju će se održati u 17 sati u dvorani Žatika u sklopu sajma ribarstva i sportova na vodi Crofish, kada ćemo doznati i tko su državni prvaci u klasi optimist za uzrast do 12 godina.

Izvor JK Horizont Poreč

Polovičan uspjeh mlađih porečkih kadetkinja

Ronjenje na Crofishu/Foto Manuel Paljuh

Još danas Crofish u Poreču: Isprobajte ronjenje uz stručno vodstvo; Cooking show Vladimira Pantovića i Deana Gluhaka