in

JOŠ UVIJEK NE ZNATE KAKO ZBRINUTI ODREĐENI OTPAD? Porečka Usluga objavila je praktičnu i korisnu brošuru

Ilustracija/Červar Porat

Budući da još uvijek kod mnogi postoje nedoumice kako treba zbrinuti određenu vrstu otpada, Usluga Poreč na svojim je internetskim stranicama www.usluga.hr objavila malu, ali vrlo korisnu „abecedu“  odlaganja otpada.

Ovo je još jedna u nizu brošura koja našim korisnicima može poslužiti ako imaju nedoumice oko odlaganja otpada. Brošurom je obuhvaćen veći opseg raznovrsnog otpada kako bi se nedoumice oko odlaganja svele na najmanju moguću razinu, a sustav gospodarenja otpadom ostvario svoju svrhu.

Ovim se putem zahvaljujemo svim korisnicima koji pravilno selektiraju te apeliramo na sve korisnike da nastave pravilno odlagati otpad, poručili su iz Usluge.

Kako izgleda „abeceda“ objavljujemo kao primjer slovo B:

Baterije

besplatno predati u reciklažno ili mobilno reciklažno dvorište l odložiti u spremnike namijenjene odvojenom sakupljanju otpadnih baterija u većim trgovačkim centrima (svaka trgovina koja prodaje baterije dužna je primiti istrošene baterije)

besplatno ih se može predati serviseru prilikom popravka uređaja koji sadrži prijenosnu bateriju ili akumulator

besplatno ih se može predati sakupljaču koji ima ugovor s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (popis sakupljača možete pronaći na www.fzoeu.hr)

Bicikli

besplatno predati u reciklažno dvorište

Bilježnice

odložiti u plavi spremnik za papir / karton na zelenom otoku ili l besplatno predati u reciklažno ili mobilno reciklažno dvorište

Boja

besplatno predati u reciklažno ili mobilno reciklažno dvorište

Bijela tehnika

(hladnjaci, perilice, pećnice, nape, zamrzivači, l bojleri, štednjaci, sušila za ruke i dr.) UZ UVJET DA NIJE PRETHODNO RASTAVLJEN RADI VAĐENJA ZASEBNIH KOMPONENTI:

nazvati broj 0800 444110 radi besplatnog preuzimanja na kućnoj adresi l besplatno predati prodavatelju (trgovini) s bijelom tehnikom kod kupnje novog ili l besplatno predati u reciklažno ili mobilno reciklažno dvorište

Boce pod tlakom (propan / butan prazne)

besplatno predati u reciklažno ili mobilno reciklažno dvorište

Bočice od lijekova

besplatno predati u reciklažno ili mobilno reciklažno dvorište

Božićna drvca

prirodna božićna drvca besplatno predati u reciklažno dvorište ili u spremnik koji se tijekom siječnja nalazi u Ambalažnom odjelu na adresi N. Tesle 11, Poreč

PRIPREMITE SE! Za vikend jako vruće, u ponedjeljak temperatura raste do 38 °C.

NAIVA U FUNTANI: Priče o snovima u Istri – Prvu nagradu osvojila Marija Peti Božić