in

Kaštelir: Izborna Skupština Udruge umirovljenika – Čelnici opet Slaven Dragić i Valter Bratović

Foto Udruga umirovljenika Kaštelir

U nedjelju, 15. svibnja, na Vrbanovici je održana izborna skupština Udruge umirovljenika Općine Kaštelir-Labinci. Na izbornoj skupštini su, osim članova udruge,  sudjelovali i načelnik Općine Đulijano Petrović i vokalna skupina Nigrignanum Zajednice Talijana Labinci.

Foto Udruga umirovljenika Kaštelir
Foto Udruga umirovljenika Kaštelir

Nakon odabira radnog tijela, skupština je započela minutom šutnje za, u prethodnom  razdoblju, preminule članove, a nastavljena je kratkim izvješćem o radu tijekom proteklih četiri godine koje je iznesao dopredsjednik Valter Bratović. Nakon jednoglasnog usvajanja izvješća Bratović je iznio plan rada i financijski plana za sljedeću godinu koji je isto tako jednoglasno usvojen. Po usvajanju i ove točke dnevnog reda, pristupilo se izboru organa udruge, kako to Zakon o udrugama nalaže. Skupština je usvojila organe upravljanja u sastavu:

Predsjednik: dosadašnji Slaven Dragić

Dopredsjednik: dosadašnji Valter Bratović

Tajnik : Vladimir Legović

Blagajnik: Mariza Jugovac

Upravni odbor: Slaven Dragić, Valter Bratović, Vladimir Legović, Mariza Jugovac i Nevenka Kocijančić

Nadzorni odbor: Ester Diklić – predsjednica, članovi Danilo Ventin i Maria Mendizza

Nakon usvajanja novih organa upravljanja, skup je nastavljen najprije obraćanjem načelnika Petrovića koji je naglasio kako se Općina trudi umirovljenicima omogućiti sve potrebno za nastavak aktivnog života. U tijeku je opremanje i uređenje prostora za ovu brojnu populaciju.

Foto Udruga umirovljenika Kaštelir
Foto Udruga umirovljenika Kaštelir

Svojom pjesmom skup je zatim razveselila Vokalne etno skupina Zajednice Talijana Labinci „Nigriganum“ koja je, pod vodstvom Diane Bernobić Sirotić, otpjevala nekoliko popularnih pjesama. Nakon nastupa uslijedila je odlična zakuska koju su organizirali Valter Bratović, Mariza Jugovac, Vladimir i Anđela Legović te Maria Mendizza, a znalački skuhala Ida Bratović.ž

Foto Udruga umirovljenika Kaštelir
Foto Udruga umirovljenika Kaštelir

-Hvala i svima koji su za ovu priliku donijeli izvrsne kolače. Velika hvala i Davidu Kocijančiću koji je svojom harmonikom zagrijao atmosferu tako da su umirovljenici i zaplesali. Druženje je nastavljeno do večernjih sati, a zaključak je bio da će se slična druženja umirovljenika organizirati i u drugim prilikama tijekom godine, poručili su iz Udruge umirovljenika.

Ester Diklić

Ilustracija - Foto Marek Studzinski za Unsplash benzinska postaja tankanje

Ovo su cijene goriva koje se očekuju od utorka

Završnica Kupa Hrvatske za muškarce - Finale - RK Nexe vs RK PPD Zagreb, Dvorana Žatika Poreč, 15.05.2022. - Foto HRS

Kup Hrvatske u Poreču: PPD Zagreb osvojio 28. trofej Kupa Hrvatske