in

KAŠTELIR-LABINCI: Kreće gradnja kružnog toka na “crnoj” točki. Zatvara se promet za sva vozila

Foto Tanja Kocijančić

U Općini Kaštelir-Labinci uskoro kreće izvanredno održavanje županijske ceste na raskrižju cesta ŽC5041 i ŽC5040 u Labincima. Riječ je o raskrižju na ulazu u mjesto na kojem se skreće desno za Višnjan, odnosno lijevo za Tar. Jutros su se u općini sastali svi uključeni u projekt i izvođač radova, pulska tvrtka Cesta, koja je uvedena u posao, saznajemo od općinskog načelnika Đulijana Petrovića, dodavši da od danas počinju teći svi rokovi.

Sastanak u Kašteliru za početak gradnje kružnog toka u Labincima
Sastanak u Kašteliru za početak gradnje kružnog toka u Labincima

-Do 18. travnja predstavnici svih infrastrukturnih tvrtki imaju obavezu obilježiti svoje instalacije i izraditi dinamičke planove, a izvođač radova plan regulacije prometa. Naime, 18. travnja zatvorit će se promet tom cestom u cijelosti i vozit će se obilaznim pravcima, naglasio je i dodao da se očekuje da će svi radovi biti gotovi do 15. lipnja.

Promet će se preusmjeravati u Taru, Kukcima i Vižinadi, što se posebno odnosi na teški teretni promet. Lokalni promet odvijat će se unutar naselja.

Sastanak u Kašteliru za početak gradnje kružnog toka u Labincima
Sastanak u Kašteliru za početak gradnje kružnog toka u Labincima

Podsjetimo – investitor ovog izvanrednog investicijskog održavanja je ŽUC – Županijska uprava za ceste, Cesta je izvođač, a nadzor je povjeren pazinskoj firmi Učka konzalting.

Rješenje složenog raskrižja s dva kružna toka
Rješenje složenog raskrižja s dva kružna toka u Labincima

Općina Kaštelir-Labinci sudjeluje s 66.000 eura (500.000 kuna) u ovoj investiciji koja u cijelosti stoji 400.000 eura (3.000.000 kuna). Načelnik je istaknuo da će općina dodatno financirati i gradnju nove javne rasvjete za oko 200.000 kuna, vodovod će napraviti dio ogranka a HEP i Hrvatski telekom zaštititi svoje instalacije, odnosno odraditi druge radove po potrebi.

pojas auto mup policija

MUP najavio akciju kontrole korištenja pojasa i nepropisne uporabe mobitela

cmik novigrad kino

NOVIGRAD: U CMIK-u Dnevnik Pauline P. Prava prilika za obiteljski odlazak u kino!