in

KAŠTELIR – Proračun za 2023. na prvom čitanju. Očekuje se 3 milijuna eura

Foto - Ilustracija buduće butige u Kašteliru

Predzadnja sjednica Općinskog vijeća Kaštelir-Labinci održana je u sjedištu Zajednice Talijana u Labincima. Načelnik Đulijano Petrović u uvodu izvijestio je o svim dosadašnjim aktivnostima. U naseljima Deklići, Valentići i Rogovići postavljena su 22 nova stupa javne rasvjete, te još 25 u naselju Barede.

Privedena je kraju prva faza radova na regulaciji oborinskih voda kod općinskog sjedišta i ambulante. Sličan zahvat započet će uskoro i kod groblja u Kašteliru. Preuređenje autobusnog stajališta na Placu u butigu lokalnih domaćih proizvoda odvija se prema planu. Postavljeno je ondje novo privremeno autobusno stajalište. Radi se i na čišćenju rubova prometnica kako bi se sanirale poplave na trasama.

Direktorica Turističke zajednice Daria Linda Grebac izvijestila je o božićnim događanjima koji slijede ovog mjeseca. Odgovarajući na pitanje Mirka Rinaldisa načelnik Petrović govorio je o problemu ležećih policajaca, kojih je na nekim dijelovima previše, a na nekima ih uopće nema. Upravo zbog toga što ih nema vozači “divljaju” po cestama.

Vijećnici su prihvatili izmjene i dopune općinskog proračuna, programa javnih potreba, te izgradnje i održavanja komunalne infrastrukture za tekuću godinu. Općinska blagajna se dobro puni, ali planirani prihodi od prodaje nefinancijske imovine nisu ostvareni. Time je rebalansom proračun za ovu godinu prihvaćen u visini od 13.097.600 kuna.

Usvojeno je prvo čitanje proračuna za 2023. u visini od 2.966.200 eura (22.348.833,90 kuna). Proračun će biti prihvaćen na idućoj sjednici, a u međuvremenu vijećnici mogu predati svoje amandmane.

Donijet je i plan dodjele koncesija na rok od tri godine, a Nogometnom klubu Kaštelir dano je na upravljanje i korištenje nogometno igralište bez naknade.

Pječačenje - Foto TZ Buje parenzana buje grožnjan

BUJE/GROŽNJAN – Obilježava se 120. godišnjica otvorenja Parenzane – Donosimo program

novigrad muzej lapidarium

NOVIGRAD: Muzej Lapidarium obogaćen novim zbirkama