in

NOVIGRAD: Muzej Lapidarium obogaćen novim zbirkama

Foto Muzej Lapidarium Novigrad - Facebook

Na zadnjoj sjednici Grda Novigrada prihvaćen je prijedlog odluke o davanju prethodne suglasnosti na odluku o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada (sa sistematizacijom radnih mjesta) Muzeja Lapidarium. Resorni pročelnik Alen Luk obrazložio je kako je Ministarstvo kulture i medija RH izdalo rješenje o premještanju i trajnoj pohrani arheoloških nalaza pronađenih kod hotela novigradskog Cittar u Muzej Lapidarium, s obzirom da su oni trenutno pohranjeni u Muzeju grada Umaga.

To iziskuje i formalno formiranje nove muzejske zbirke i njezino uvrštenje u Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Muzeja Lapidarium.  S obzirom da Muzej ima i vrijednu zbirku plakata, predloženo je i otvaranje muzejske zbirke pod nazivom Zbirka plakata.

Uz suglasnost Gradskog vijeća Muzej Lapidarium tako će sada imati sljedeće zbirke: Zbirka Lapidarij, Zbirka kulturno povijesna, Zbirka Galerija Rigo, Specijalizirane zbirke, Arheološka zbirka i Zbirka plakata, saznajemo u Gradu Novigradu.

Foto - Ilustracija buduće butige u Kašteliru

KAŠTELIR – Proračun za 2023. na prvom čitanju. Očekuje se 3 milijuna eura

Foto Općina Marčana

MARČANA: Školarci iz Loborike u gostima kod načelnika – Imali su puno pitanja