in

KAŠTELIR: Udrugama iz proračuna 160.000 kuna za značajne projekte

Foto Općina Kaštelir-Labinci

Općina Kaštelir-Labinci objavila je u ožujku 2022. godine javni natječaj za financiranje projekata i programa udruga iz općinskog proračuna. U 4 programska područja prijavljeno je ukupno 4 projekata/programa, kojima je odobren ukupan iznos od 160.000 kuna.

Foto Općina Kaštelir-Labinci
Foto Općina Kaštelir-Labinci

Načelnik Đulijano Petrović potpisao je jučer s predstavnicima udruga ugovore o financiranju projekata/programa od interesa za opće dobro u navedenom iznosu. Udruge su pokretač i bogatstvo našeg društva, ali i oslonac mnogim ljudima u našoj zajednici, istaknuo je prigodom potpisa ugovora načelnik.

-Zbog shvaćanja važnosti udruga kao jednog od pokretača poboljšanja kvalitete života vrlo je važno podržati rad istih kroz razne oblike financijskih, ali i nefinancijskih potpora. Cilj Općine jest povećati učinkovitost i sposobnost udruga i drugih organizacija civilnog društva za provođenje programa/projekata od interesa za opće dobro, a samim time doprinijeti poboljšanju kvalitete života stanovništva naše općine, naglasio je Petrović.

Projekti i programi financiraju se u okviru 4 prioritetna područja: obrazovanje, kultura, sport i rekreacija te socijalna skrb i ostale društvene potrebe

Načelnik je čestitao svima na dobivenim sredstvima te poželio uspjeh u provođenju i realizaciji projekata/programa. Naglasio je važnost udruga za razvoj cjelokupne zajednice no također je naglasio kako je važno da se udruge financiraju iz više izvora. Načelnik je na kraju rekao da postoji veliki broj natječaja na koje se udruge mogu prijaviti i tako poboljšati svoju učinkovitost te realizirati svoje ideje i ciljeve.

korona covid potvrda foto tanja kocijančić

Produženo trajanje covid-potvrda

novigrad cittanova

NOVIGRAD: TZ produžio rok za prijavu najljepših okućnica