in

Kaštelirski DVD Grom na Dan sv. Florijana dobio vrijednu opremu

DVD Grom dobio vrijednu opremu - Foto Općina Kaštelir-Labinci

Svakog 04. svibnja obilježava se Međunarodni dan vatrogasaca te Dan sv. Florijana koji je njihov zaštitinik. Stoga je već tradicionalno u ovaj dan obilježen u subotu i u Općini Kaštelir-Labinci pri čemu je Općina ovdašnjim vatrogascima na korištenje predala vrijednu, novu opremu.

Subotnja proslava Međunarodnog dana vatrogasaca započela je svetom misom povodom Dana sv. Florijana te se nastavila blagoslovom križa na novoizgrađenom dijelu groblja. Ujedno, blagoslovljeno je i novo vatrogasno vozilo, odnosno autoplatforma za rad na visinama čiju je nabavku u cijelosti financirala Općina Kaštelir-Labinci kao osnivač lokalnog Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Grom”. Događanju su prisustvovali članovi DVD-a Područne vatrogasne zajednice Poreč, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Poreč Denis Matošević, gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić  te načelnik Općine Kaštelir-Labinci Đulijano Petrović. 

– Iznimno sam sretan što našim vatrogascima iz DVD-a “Grom” danas predajemo novi dio opreme koji će im olakšati intervencije. Beskrajno smo zahvalni svima koji se bave ovim požrtvovnim poslom, jer biti vatrogasac jedna je od najplementijih aktivnosti. Ti su ljudi uvijek na raspolaganju, bilo da je riječ o gašenju požara, spašavanju drugih ljudi, njihove imovine, životinja, prometnim intervencijama. Hvala im najiskrenije na svemu i čestitam im Međunarodni dan vatrogasaca te Dan svetog Florijana, njihovog zaštitnika, rekao je načelnik Đulijano Petrović. 

Inače, platforma koju je Općina uručila DVD-u “Grom” vrijedna je 34 tisuće eura te će predanim i hrabrim vatrogascima iznimno pomoći u njihovim redovitim zadaćama. Nakon mise, blagoslova i primopredaje opreme svi prisutni družili su se na prigodnom domjenku, objavljeno je iz općine.

Foto Općina Kaštelir-Labinci
Foto Općina Kaštelir-Labinci

Foto TZ Poreč

Turističke zajednice Poreštine pozivaju na Free Poreč Riviera Bike Tours 2024.

Foto Umjetnička škola Poreč

POREČ: Klaviristice Rene Viljanac i Kloe Žiković osvojile zlatna priznanja na natjecanju “Una corda”