in

Turističke zajednice Poreštine pozivaju na Free Poreč Riviera Bike Tours 2024.

Foto TZ Poreč

I ove godine Turističke zajednice Klastera Poreč Riviera (TZ Poreč, TZ Tar – Vabriga, TZ Funtana, TZ Kaštelir-Labinci i TZ Vižinada) nastavljaju sa organizacijom besplatnih vođenih bike tura „Free Poreč Riviera Bike Tours“. Besplatne bike ture provoditi će se od ponedjeljka do petka u periodu od 13.5. do 28.6.2024., a voditi će ih stručni vodiči na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku.

U ponudi će biti pet besplatnih vođenih MTB tura s polaskom iz Poreča, Funtane, Tar-Vabrige, Kaštelira ili Vižinade. Biciklisti će moći birati između laganih i srednje zahtjevnih ruta dužine od 20 do 45 km i od 115 do 450 m akumuliranog uspona.

Rezervacija na ture je besplatna ali obavezna i to najkasnije 12 sati prije polaska. Sve najave i upiti šalju se na Viber ili WhatsApp (T: +385 (0)91 604 1723, E-adresa: bikecenterporec@gmail.com).

Besplatne biciklističke ture hit su u turističkom svijetu i provode se u svim većim destinacijama. Cilj ovog projekta je valorizacija Poreštine kao bike friendly destinacije te pozicioniranje klastera kao vodeće destinacije u Istri za obiteljski outdoor odmor.

Napomene o besplatnim MTB turama

Besplatne ture ne uključuju pića, hranu ili ulaznice, a uz nadoplatu moguć je najam bicikala, kaciga i ostale biciklističke opreme. Kaciga je obavezna uz napomenu kako ture nisu preporučljive za djecu mlađu od 14 godina. Potrebno je znati voziti bicikl i imati osnovnu kondiciju za prijeći između 20 i oko 50 kilometara dnevno, a u slučaju potrebe osigurano je interventno vozilo. Vodič ima pravo izmijeniti rutu ovisno o vremenskim uvjetima i kondiciji gosta.

Detaljan program svih tura kao i karakteristike staza mogu se pronaći na internet stranicama turističkih zajednica Poreča, Tara-Vabrige, Funtane, Kaštelir-Labinci i Vižinade ( www.myporec.com, www.tar-vabriga.com, www.funtana.com, www.kastelir-labinci.com, www.tz-vizinada.hr ). 

Radi što bolje promocije projekta, štampani su informativni letci na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku te plakati. Letci se mogu preuzeti u Informativnim centrima turističkih zajednica Klastera Poreč Riviera. 

KOORDINATOR KLASTERA POREČ RIVIERA – Turistička zajednica grada Poreča 

Foto Grad Poreč

Mima donirala namještaj za prostorije porečke hitne pomoći

DVD Grom dobio vrijednu opremu - Foto Općina Kaštelir-Labinci

Kaštelirski DVD Grom na Dan sv. Florijana dobio vrijednu opremu