in

Komunalni radovi u Višnjanu u završnoj fazi – uskoro otvaranje ceste kod Ulice Rov

Foto Marina Damjan

Radovi se nastavljaju, ali cesta na sjeverozapadnom izlazu iz Višnjana prema obilaznici osvanula je s novim slojem asfalta i uskoro će biti otvorena za javnost. Prema obavijestima Općine Višnjan, otvorenje bi moglo uslijediti nakon 13. prosinca.

Riječ je o dijelu županijske ceste od raskrižja za Labince do Ulice Rov koja je od proljeća ove godine  zatvorena zbog izgradnje kanalizacijskog sustava Kadore – Višnjan, a vozači su taj dio zaobilazili prolaskom kroz centar mjesta.

Lokalno stanovništvo već skraćuje put po tek postavljenom asfaltu. Radovi su višekratno odgađani zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i vozači su mjesecima činili dodatne kilometre da dođu do zaobilaznice. Riječima jednog nestrpljivog prolaznika: „Vi tu cestu ne finite nikad drugo”.

Komunalni građevinski radovi oko Višnjana ipak se bliže kraju. Uz gotovo završenu spomenutu prometnicu preostaje još dovršiti kružni tok između istočnog izlaza iz Višnjana i sela Benčani. Prema prostornom planu Općine Višnjan, kružni tok bi se u budućnosti trebao spojiti na višnjansku zaobilaznicu do koje ga dijeli kilometar zračne udaljenosti.

Kad se taj dio otvori za javnost (predviđeno je trajanje radova do 7. siječnja), vozači će moći voziti svojim uobičajenim rutama od i do Višnjana.

Tekst&Foto Marina Damjan

Predstavljanje monografije „Turizam Novigrada – Povijesni razvoj od 19. stoljeća do danas“ 20. prosinca

VIŽINADA dobila bespovratnih 100.000 kuna za obnovu ceste od Bajkina do Vrbana