in

VIŽINADA dobila bespovratnih 100.000 kuna za obnovu ceste od Bajkina do Vrbana

Marko Ferenac/Foto Dejan Hren

Načelnik Vižinade Marko Ferenac nedavno je u Multimedijalnom centru u Medulinu potpisao ugovor o dodjeli nacionalnih sredstava u okviru Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini i Programu održivog razvoja lokalne zajednice za 2019. godinu. Vižinadi je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo  sufinanciranje provedbe projekta rekonstrukcije nerazvrstane ceste na dionici Bajkini-Nardući-Vrbani-Klis u iznosu od 99.500 kuna.

Kako nam prenosi načelnik Ferenac, cijeli projekt rekonstrukcije, dovršene prošle godine, vrijedan je 1,8 milijuna kuna, od kojih su već dobili bespovratna sredstva u visini od 1,47 milijuna kuna iz Program ruralnog razvoja RH 2014-2020 – Mjere 7.2.2. 

Općina je u ovaj projekt lani uložila iz svog proračuna nešto više od 330 tisuća kuna. No, zahvaljujući ovim novim sufinanciranjem, općinsko se učešće smanjilo na 230 tisuća kuna.

Rezultat provedbe projekta je rekonstruirana jedna cesta na dionici Bajkini-Nardući-Vrbani-Klis u duljini 2.118 metara koja je u trenutku prijave asfaltirana i uređena za promet motornih vozila i pješaka ali se asfaltni zastor nalazi u vrlo lošem i trošnom stanju. Kontinuiranim ulaganjem u poboljšanje kvalitete infrastrukture na ruralnom području očekuje se poboljšanje kvalitete života za 69 stanovnika naselja Bajkini, Nardući i Vrbani ali i za 1.158 stanovnika Općine Vižinada.

Komunalni radovi u Višnjanu u završnoj fazi – uskoro otvaranje ceste kod Ulice Rov

NOVIGRADSKI Goodbye 2019. – Ispraćaj stare godine uz humanitarnu akciju za pomoć Brankici i mladim gimnastičarima