in

BUJE i londonski Port Art Woman pozivaju umjetnice da se prijave na izložbu suvremene umjetnosti

Buje, 25. lipnja – 24. srpnja 2022.

Grad Buje i čitavo istarsko područje sve više postaje mjesto međunarodne umjetničke i kulturne razmjene. Stoga organizator, Pučko otvoreno učilište Buje (https://uciliste-buje.eu/), u partnerstvu s Gradom Buje i Turističkom zajednicom Grada Buja (https://www.coloursofistria.com/en/destinations/buje) ove godine predlaže izložbu suvremene umjetnosti Women in Phases u suradnji s Port Art Women iz Londona (https://www.portartwomen.com/).

Izložba nudi umjetničku interpretaciju promjena tijekom života žena i njihove sredine. Promjena fizičke i duhovne dimenzije središnja je tema koja će inspirirati umjetnička ostvarenja sudionica.

Izložba je posvećena umjetnicama jer se još s mnogim teškoćama žene susreću u afirmaciji na  tržištu umjetnina i istinskoj međunarodnoj vidljivosti.

Prihvatljivi su svi različiti umjetnički izrazi (slikarstvo, kiparstvo, fotografija, tkalačka umjetnost i drugo). Predviđene su dvije galerije: jedna online za sve umjetnice i jedna uživo na lokacijama zainteresiranih sudionika (vinski podrumi, restorani i drugo).

Online galeriji moći će se pristupiti na web stranici Port Art Women i raznim međunarodnim adresama sudionika, a bit će inicirana na dan otvaranja istovremeno s predstavnicima vlasti u Pučkom otvorenom učilištu Buje i Londonu, s programom engleskih umjetnica koje sudjeluju u projektu.

Pored toga, tijekom mjesec dana predviđene su i druge javne projekcije u Istri.

Tko želi sudjelovati, moći će Pučkom otvorenom učilištu (Trg J. B. Tita 6, 52460 Buje, Hrvatska), o vlastitom trošku slanja i povrata, poslati svoj umjetnički rad koji će biti izložen na lokacijama važnih gospodarskih i proizvodnih subjekata radi uspostavljanja virtualnog povezivanja turizma i umjetnica s mjestom lokalnog gospodarskog razvoja. Djela će se moći prodati jer će svako izloženo djelo biti popraćeno mail kontaktom autorice i kupac će je moći osobno kontaktirati.

Umjetnice koje žele sudjelovati i uživo, potpisat će dokument o sudjelovanju kojim se organizatori-partneri oslobađaju svake odgovornosti u slučaju gubitka, krađe ili oštećenja djela. Na kraju izložbe (24. srpnja) moći će osobno preuzeti djelo koje će se čuvati u Pučkom otvorenom učilištu Buje (do kraja rujna) ili zatražiti slanje na željenu adresu o vlastitom trošku.

Djela će ocijeniti prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od jednog engleskog, jednog slovenskog i jednog hrvatskog člana. Grad Buje i Turistička zajednica Grada Buja odabrana će djela objaviti s imenom autorice i nazivom izložbe te će uz pristanak autorica godinu dana biti izložena u Pučkom otvorenom učilištu Buje. 

Ako i ti želiš sudjelovati na ovom događanju, evo uputa:

Kupi jednu od dvije virtualne ulaznice koje ćeš pronaći na dnu ove stranice gdje je:

1. ulaznica za sudjelovanje vašeg djela samo u digitalnom formatu od 15€ i

2. ulaznica za fizičko sudjelovanje vašega djela u programu (troškove slanja podmiruje autorica) od 30€.

Zatim pošalji mail na portartwomen@gmail.com sa:

  • fotografijom svoga djela u visokoj rezoluciji (300 dpi i 2000X piksela)
  • nazivom djela
  • korištenom tehnikom
  • kratkom bilješkom o autorici
  • kontaktom autorice za javnu uporabu (internetska stranica, Facebbook, Instagram, mail, itd.)
  • Ako sa svojim radom želiš sudjelovati na izložbi, ispuni obrazac o pristanku koji se nalazi na dnu stranice i pošalji ga (poštarina na račun pošiljatelja), a djelo pošalji na adresu: Pučko otvoreno učilište Buje – Trg J. B. Tita 6, 52460 Buje, Hrvatska
  • potpiši sken dokumenta o potpisivanju pravilnika i pošalji ga na adresu: portartwomen@gmail.com

Lokacije za izlaganje djela bit će pažljivo izabrane radi njihove sigurnosti, a umjetnice će dobiti kontakte vlasnika, no ako se odlučite sudjelovati šaljući djelo, organizator ne preuzima odgovornost o eventualnoj šteti, krađi ili gubitku. Savjetuje se privatno osiguranje izloženog djela.

Nema povrata novca za ulaznice.

Porečka Finida uspješna na Međunarodnom karate turniru

policija mup

Danas, 5. travnja, policija kontrolira uporabu pojasa i mobitela u vožnji