in

Danas, 5. travnja, policija kontrolira uporabu pojasa i mobitela u vožnji

Foto MUP - Ilustracija

Kako bi se povećala sigurnost u cestovnom prometu, Postaja prometne policije Pula će danas, 5. travnja, od 9 do 14 sati provesti preventivno-represivnu prometnu akciju ”Kontrola korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela”.

Na području Postaje prometne policije Pula je u prva tri mjeseca  2022. godine zabilježeno 113 prometnih nesreća, što je 10% više u odnosu na usporedno razdoblje 2021. godine, kada su zabilježene 103 prometne nesreće.

U prva tri mjeseca utvrđena su 3.604 prometna prekršaja, što je 12 % manje od usporednog razdoblja 2021. godine. Policijski službenici su u tri mjeseca utvrdili  548 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, što je 32% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine te  897 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, što je 9 % više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Pravilno vezivanje sigurnosnim pojasom smanjuje rizik od ozljeđivanja te pridonosi smanjenju opasnosti od nastanka teških ozljeda  pri prometnim nesrećama pa stoga apeliramo na vozače i putnike u motornim vozilima da se prije svake vožnje, pa i one najkraće, obavezno vežu sigurnosnim pojasom. Također pozivamo vozače da tijekom vožnje ne koriste mobitel i druge uređaje uporabom ruku, s obzirom da njihovo korištenje tijekom upravljanja vozilom značajno umanjuje sposobnost pravovremenog reagiranja, objavila je istarska policija.

BUJE i londonski Port Art Woman pozivaju umjetnice da se prijave na izložbu suvremene umjetnosti

Foto TITKD ISTRA Pula

POREČ: Pulski Taekwon-Do reprezentativci na Europskom prvenstvu sjajni s 3 bronce