in

BUJE: Tršćanin Andrea Bussani predstavlja novi album “Ciaro” uz Sevolemo Band

U atriju bujskog Učilišta sutra, 11. rujna 2022., nastupit će u 20 sati Andrea Bussani koji će predstaviti svoj novi album “Ciaro”. Koncert organizira Zajednica Talijana Buje.

Tijekom večeri, zajedno sa Sevolemo Bandom koji su za ovu priliku sastavili njegovi prijatelji glazbenici: Marco Galante (bas), Andrea Skerjan (bubnjevi), Michele Dolce (klavijature), Eva Pascal (vokal) i Andrea Scarcia (harmonika) , Bussani će predstaviti mnoge nove skladbe s novog albuma i druge pjesme iz njegovog repertoara. Večer će voditi Rosanna Bubola.
Sredinom lipnja Bussani je sudjelovao na Istrovenetskom festivalu s pjesmom “Le canzoni no servi a niente”, dobio je nagradu publike u Veneciji, kao i nagrade za najbolje riječi i “Academia de la lengua veneta” na finalu u Bujama.

“Festival dell’istroveneto” i Istra odigrali su važnu ulogu u pisanju, rastu pjesama i realizaciji albuma čije je pjesme miksao i masterirao Lari Sain u Studiju Triban.

Dizajn također ima istarski potpis i to Tee Šokovac iz Studija Partum.

Andrea Bussani počeo je svirati gitaru s 13 godina iz inata prof. glazbe i od tada nije prestao. U 90-ima svirao je s raznim mladim bendovima na tadašnjoj tršćanskoj sceni, uključujući grupe Fumo di Londra i Ughetto jeans e le Notizi”. Kasnije je bio član Irony banda.
Godine 2014. počeo je pisati pjesme i od tada nije prestao.
Njegov novi album “Ciaro” može se poslušati na raznim digitalnom platformama: https://open.spotify.com/album/4UEgkHIGRpZPuScMEZGaBo?utm_source=SendGrid&utm_medium=Email+&utm_campaign=website

BOOKTIGA

POREČ: Kava sa Zagorkom, aukcija knjiga i Vedrana Rudan za kraj BOOKtige

Foto Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture ministar oleg butković

Buzet: Obilaznica od 19 milijuna kuna rasteretit će centar grada i omogućiti novu urbanizaciju