in

POREČ: Kava sa Zagorkom, aukcija knjiga i Vedrana Rudan za kraj BOOKtige

BOOKtiga 2022. - Foto Gradska knjižnica Poreč

subotu, 10. rujna u 10 sati, uz stručno vodstvo i glumačku interpretaciju Dubravke Vidović, u Klubu umirovljenika Galija, na Kavi sa Zagorkom naći će se umirovljenici i obnoviti sjećanje na našu veliku spisateljicu, upoznati njezin privatni život, djetinjstvo i mladost, novinarski i književni rad kojim je budila nacionalnu osviještenost te se zalagala za prava žena. Zajedno će se prisjetiti minulih vremena, ljudi i događaja koje naši najstariji sugrađani još dobro pamte.

Istoga dana,  u 11 sati u Gradskoj knjižnici Poreč održat će se šesta po redu aukcija starih knjiga i tiskovina pod nazivom „Udomi knjigu“. Nakon prošlogodišnjih, iznimno dobro prihvaćenih aukcija knjiga, Gradska knjižnica Poreč u suradnji s antikvarijatom Glavan iz Ljubljane te antikvarijatom Mali neboder iz Rijeke, pripremila je još jednu aukciju na kojoj će se predstaviti vrijedne i zanimljive antikvarne knjige. Aukciju će voditi Rok Glavan, slovenski antikvar i Tomo Vučinić, riječki antikvar. Nakon aukcije slijedi zanimljiv razgovor Roka i Tome „30 godina u antikvarnim cokulama“, o njihovom susretu na 1. BOOKtigi, zajedničkim projektima i antikvarnim iskustvima.

I za kraj petnaeste BOOKtige, bit će predstavljena knjiga Doživotna robija Vedrane Rudan, autorice koja se usudila progovoriti i propitati roditeljsku ljubav prema djeci, taj složeni odnos koji može razoriti čovjeka unatoč tome što je ispunjen ljubavlju. Dugi niz godina Vedrana Rudan slovi za jednu od najkontroverznijih ličnosti medijskog prostora. Može li nas ponovo iznenaditi?

Njezinu novu priču možete poslušati u subotu, 10. rujna u 19 sati u Gradskoj knjižnici Poreč.

tar općina općinska uprava općina tar vabriga

TAR: Općina objavila javni poziv za financiranje programa i projekata iz proračuna

BUJE: Tršćanin Andrea Bussani predstavlja novi album “Ciaro” uz Sevolemo Band