in

BUJE: U srijedu gostuje monokomedija o životu u izolaciji „Bonsai ima kratke grančice“

U kino dvorani u Bujama sutra, 11. svibnja, u 19.30 sati u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta gostuje monokomedija o životu u izolaciji „Bonsai ima kratke grančice“ koju izvodi Talijanska drama iz Rijeke.

Ulaznice: 30 kn odrasli; 25kn umirovljenici / studenti.

Info i rezervacije na  info@uciliste-buje.eu i telefon 052 – 773 075.

Monokomedija o životu u izolaciji:

Stefania Laganini nastala je u karanteni, u dnevnom boravku, između tjeskobe i smijeha. Serena i ja rekli smo si: „To nije odmor, prisiljeni smo biti doma zbog pandemije! I što sad!?”.

Tako smo ujedinili/kombinirali naše ideje, želje, strasti, filmove i likove koji nam se sviđaju i rodio se lik Stefanie sa svojim svijetom, laganini: dar kazalištu, nama i našoj publici.

Stefania je zabavna žena puna energije: ona ostaje doma, brine se o svojem bonsaiju, snima tutoriale, plete, obožava fitness, dobre stare filmove i votku martini.

Tog jutra, kao i mnoga druga, njezina prijateljica Rosalba dala joj je mnoge korisne savjete, a Alexia, umjetna inteligencija, radila joj je društvo. Ali nešto je, možda posebna pjesma, narušilo ravnotežu koju je bila pronašla te je iznenada bez kočnica započela pričati svoju stvarnu priču bonsaiju i nama.

S osmijehom, ponekad grubim, ponekad gorkim, Stefania nam pokazuje što se krije iza naizgled beskorisnih tutoriala ili previše votke martinija, dok gleda Marlona Branda u Tramvaju zvanom čežnja, Sophiu Loren u Sve je počelo u Napulju, Lizu Minnelli u Cabaretu ili Livu Ullman u Prizorima iz bračnog života ili sluša Brda su u cvatu Wilme Goich.

Stefania Laganini sa svojim slabostima, svojom hrabrošću i opsesivnošću, pomogla nam je da preživimo u ovom razdoblju, udaljeni od naših obitelji i naše publike. Ona nas je oživjela kao umjetnike i kao ljudska bića. Zbog nje smo lakše razumjeli da se ponekad svi osjećamo kao Stefania: suvremena Penelopa koja, ironično i svjesno, nastavlja plesti i raspletati svoje tkanje i svoj život.

Ideja i tekst:

Giuseppe Nicodemo / Serena Ferraiuolo

Režija:

Giuseppe Nicodemo

Na sceni:

Stefania Laganini: Serena Ferraiuolo

Inspicijentica:

Gilda Maria Castellano

Predstava traje oko sat vremena i izvodi se bez pauze.

pixabay trudnica žena majka

Župan: Majka ima pravo odlučiti o svome tijelu

Foto TZ Istarske županije radionica turističke zajednice

U Poreču edukacija o organizaciji održivih evenata za istarske turističke zajednice