in

POREČ: Balotaši izvrsni na Festivalu matematike. Učenice osvojile titulu najbolje istarske ekipe

Foto Srednja škola Mate Balote Poreč

U Puli je 3. svibnja održan 18. Festival matematike u organizaciji Matematičkog društva „Istra“. Događaj je to koji okuplja nekoliko stotina djece i mentora osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske. U ekipnom djelu natjecanja u poznavanju matematike sudjeluju ekipe po četiri člana i zajedničkim snagama rješavaju izazovne matematičke zadatke.

Srednju školu Mate Balote Poreč predstavljale su dvije ekipe. U kategoriji GIGA B natjecali su se učenici 1. razreda opće gimnazije, Petar Brajković i Marin Tonković i 2. razreda opće gimnazije, Lucas Fabac i Raul Labinac. U ukupnom poretku osvojili su 3. mjesto i brončanu medalju.

U najstarijoj kategoriji TERA B, kao jedina potpuno ženska ekipa, natjecale su se učenice 3. razreda opće gimnazije, Mia Pretula i Tena Mihoković te učenice 4. razreda opće gimnazije Sonja Rajko i Ivona Jelovac. Djevojke iz porečke škole osvojile su titulu najbolje istarske ekipe u svojoj kategoriji, a 8. mjesto u ukupnom poretku.

Mentori uspješnih ekipa koje su još jednom potvrdile zavidnu razinu znanja matematike Balotinih učenika su profesorica Đurđica Bonaca i profesor Josip Žunta.

Čestitamo na velikom uspjehu svim učenicima i mentorima i želimo im puno uspjeha u daljnjem radu!

policija

Istra: Zaradio “smještaj” u policiji. Vozio pod utjecajem od 2,56 promila

Boljunski kaštel

“Četvrtkom u muzeju” – Predavanje o povijesti i značaju Boljunskog kaštela Josipa Višnjića