in

DAN ŽENA U NOVIGRADU: Koncert Bruna Krajcara i klape Kastav kao glazbeni dar

Klapa Kastav - Foto CMIK Novigrad

Glazbeni poklon i zdravica uz Dan žena

Predstojeći Dan žena u novigradskom CMIK-u obilježit će dvodnevnim glazbeno-filmskim programom. U petak, na sam Dan žena 8. ožujka, od 19 sati započinje koncert poznatog istarskog kantautora, skladatelja i tekstopisca Bruna Krajcara, kojem će se na kao glazbeni gosti pridružiti jedna od najboljih hrvatskih klapa, muška klapa Kastav, te Denis Razumović Razz, poznati riječki saksofonist.

Bruno Krajcar
Bruno Krajcar

Krajcar će se predstaviti u pratnji saksofoniste Razumovića, nizom svojih popularnih pjesama, u dobroj mjeri inspiriranih istarskom glazbenom tradicijom i obojanih različitim glazbenim stilovima, u kojima univerzalnim glazbenim jezikom i jedinstvenim glazbenim izričajem nerijetko spaja naizgled nespojivo. Za Krajcarom je poveći broj objavljenih albuma, od kojih je nekolicina ovjenčana i diskografskom nagradom Porin, a tu je i niz vrlo uspješnih glazbenih suradnji i velik broj dueta s poznatim imenima istarske i hrvatske glazbene scene, od Alena Vitasovića i Tamare Obrovac, preko Nene Belana i Jurice Pađena, do velikog Olivera Dragojevića. U nekima od tih prekrasnih skladbi moći će uživati publika na novigradskom koncertu. Posebnu atmosferu ovoj glazbenoj večeri zasigurno će dati i klapa Kastav, svojim bogatim repertoarom i upečatljivom izvedbom koja će malo koga ostaviti ravnodušnim. Po završetku glazbenog dijela večeri, organizatori pozivaju publiku da zajedno nazdrave Danu žena uz vina novigradskih vinarija Ghira i Pervino. Ulaz na koncert je besplatan te predstavlja poklon CMIK-a i Grada Novigrada svim dragim ženama povodom njihova dana, poručuju organizatori.  

– Publiku CMIK-a na gotovo svim programima i događanjima, od prvoga dana, u većini čine žene. Također, struktura pratitelja na Facebook stranici CMIK-a pokazuje kako i tamo žene čine više od 70 posto. Ovim smo im koncertom na tome htjeli zahvaliti, pa posebno pozivamo upravo našu dragu žensku publiku da uz jednu lijepu glazbenu večer i prigodnu zdravicu proslave svoj dan, poručio je ravnatelj CMIK-a Kristijan Nemet.

Dan nakon koncerta, u subotu 9. ožujka od 20 sati publiku CMIK-a očekuje film Samo kad se smijem, hrvatsko-srpska koprodukcija redateljice Vanje Juranić. Film progovara o temi obiteljskog zlostavljanja i rodno uvjetovanog nasilja, a djelomično je inspiriran slučajem Ane Magaš, koji je prije dvadesetak godina uzburkao hrvatsku javnost. 

Izvor CMIK/CMC Novigrad-Cittanova

Foto Grad Poreč

POREČ: Napreduje uređenje prometnica po gradu

NE DIRAJ NIKAD OVU FOTKU

Na Dan žena poskupljuju cigarete. To bi mogao biti tek početak