in

Drugi dan BOOKtige: Program za djecu i dodjela glavne Nagrade festivala za “Pedeset cigareta za Elenu”

BOOKtiga 2021. - Foto Loris Peršurić FAcebook

U srijedu u 10 sati otvoren je 14. po redu BOOKtigin BOOKtižin u Parku Matije Gupca, ali i novina ovogodišnjeg Festivala – webBOOKtižin, koji predstavlja dio ponude rabljenih knjiga, na internetskoj stranici Gradske knjižnice Poreč www.knjiznicaporec.hr.

BOOKtiga 2021. – Foto Gradska knjižnica Poreč

U četvrtak, 9. rujna, Gradska knjižnica Poreč nastavlja s BOOKtižinom u Parku Matije Gupca, gdje će nam se u 11 sati pridružiti spisateljica za djecu, Nikolina Manojlović Vračar koja će predstaviti svoju slikovnicu Oblak u žutom kaputu, u izdanju nakladničke kuće Evenio. Priča je to koja će nas podsjetiti na sve one ljude, male i velike, koji nemaju ili imaju vrlo malo, na one koji se svakodnevno žrtvuju i na one koji su zahvalni i na najmanjoj sitnici, pa makar to bio i samo zagrljaj, osmijeh ili lijepa riječ.

Navečer u 19 sati u Gradskoj knjižnici Poreč, bit će upriličena svečana dodjela Nagrade BOOKtiga spisateljici Marini Vujčić za roman „Pedeset cigareta za Elenu“, u Frakturinom izdanju. Ovogodišnjoj dobitnici bit će uručeno priznanje – primjerak najčitanije knjige u narodnim knjižnicama Istarske županije, koja je, u duhu Festivala, rabljena i ispisana osvrtima samih čitatelja, korisnika istarskih narodnih knjižnica. Njezina joj se knjiga vraća u ruke, ispisana dojmovima čitatelja. Donosi spisateljici ono što najviše priželjkuje: odgovor na pitanje kako je utjecala na živote čitatelja. Nagrada BOOKtiga dodjeljuje se pod pokroviteljstvom Istarske županije – Regione Istriana i uz potporu Ministarstva kulture i medija. Osim prigodnog priznanja, sedmodnevnog boravka u Kući za pisce/Hiži od besid u Pazinu, autorica najčitanije knjige dobiva i novčanu nagradu.

Kako je broj sudionika ograničen, potrebno je svoj dolazak najaviti najkasnije do četvrtka 9. rujna 2021. do 17 sati godine na broj telefona 434-196.

Tražite posao u ISTRI: Pogledajte što se nudi u Plovaniji, Kanfanaru, Novigradu, Grožnjanu, Puli, Umagu…

FUNTANA: Objavljen javni poziv za financiranje projekata iz općinskog proračuna