in

FUNTANA: Likovna kolonija iznjedrila brojne male umjetnike

Foto Tanja Kocijančić

Proteklog se vikenda u Funtani održala prva javna manifestacija nakon epidemije koronavirusa – Likovna kolonija “Funtana 2020.” na kojoj su zahvaljujući lijepom vremenu sudjelovali brojni umjetnici – od najmlađih do najstarijih. Pogođena je bila i lokacija – dvorište crkvice Svete Marije od Milosrđa gdje su se uz platna, kistove i boje zabavljali i kreativno izrazili ljubitelji likovnog stvaralaštva.

Koloniju su organizirali Ženska udruga Loza Funtana, Udruga za djecu i mlade “Na izvorima prijateljstva” Funtana i Kulturno društvo Primož Trubar Loka iz Slovenije.

Jučer popodne, u nedjelju 14. lipnja, nakon dva dana stvaranja otvorena je izložba. U ime Loza govorio je i pohvalio najbolje Dino Debeljuh, u ime Općine Funtana prisutne je pozdravio Igor Žiković, dok su posebne pohvale i zahvale dobili najzaslužniji što se ova manifestacija dogodila – Gracia Rajko iz Loza, Zoran Cvar iz KUD-a Primož Trubar, te voditeljice – umjetnice Vida Praznik i Nevenka Flajs, koje su vodile radionice.

Spomenimo još i najbolje dječje radove koje su napravili Luna Bubičić, Leon Josić, Lucija Milohanić, Lea Jukić i Nastasja Jurković.

Druženje je nastavljeno uz zakusku koju su nesebično osigurale Loze, a svi su se razveselili da će se ova likovna kolonija ponovno dogoditi na jesen.

Tekst&Foto Tanja KOCIJANČIĆ

U povijest otišla naplata KRČKOG MOSTA kojim je u 20 godina prošlo 27,2 milijuna vozila

ISTRA: Još jedan tjedan počinjemo bez novozaraženih