in

Gradska knjižnica Poreč pokrenula klub čitatelja KnjižeRaj

Foto Gradska knjižnica Poreč

„Onaj tko ne voli čitati nije pronašao pravu knjigu za sebe“, rekla je jednom slavna književnica J.K. Rowling. A kada uz dobru knjigu pronađeš i dobro društvo u kojem možeš razgovarati o pročitanom štivu, tada uistinu možeš reći da si zaronio u svijet knjiga.

Ponesene upravo ovakvim razmišljanjima, desetak je ljubiteljica pisane riječi, uz podršku Gradske knjižnice Poreč, pokrenulo klub čitatelja KnjižeRaj, mali kutak za puno pozitivnih iskustava u kojem su svi dobrodošli. Članovi/ce kluba okupljat će se jednom mjesečno u prostorima porečke knjižnice i analizirati aktualna književna djela te uživati u razmjeni interpretacija.

„Sloboština Barbie“, autorice Maše Kolanović, bila je u veljači njihova polazišna točka na ovo novo putovanje, a na prvom susretu obratila im se ravnateljica Gradske knjižnice Poreč, Irides Zović, koja je istaknula kako je osnivanjem kluba čitatelja nanovo oživjela njezina dugotrajna želja te da vjeruje da će se klubu pridružiti još ljubitelja pisane riječi. Inicijatorica ove aktivnosti je Iva Berneš, koja je istaknula da je ideja došla spontano kako bi se ove zaljubljenice u pisanu riječ okupile, i na nešto formalniji način nego li su to činile do sada, razgovarale o književnim dijelima.

Za mjesec ožujak čita se Kristian Novak i njegov „Slučaj vlastite pogibelji“, a svi koji se žele pridružiti ovoj inspirativnoj ekipi, za sve potrebne informacije i upite mogu se javiti mailom knjižničarkama na: gradska@knjiznicaporec.hr .

bina istra

Istarski ipsilon: Startala gradnja drugog mosta na Mirni, vijadukta iznad Lima i punog profila od Tunela Učka do Matulja

Foto di Hands off my tags! Michael Gaida da Pixabay

Pogledajte koje trgovine u Istri rade u nedjelju 18.2.: Poreč, Višnjan, Pula, Rovinj, Pazin, Cerovlje, Labin…