in

Istra Inspirit osvojio nagradu Europske mreže kulturnog turizma

Istra Inspirit/IRTA

Istra Inspiritu je prekjučer uručena sedma nagrada po redu i to na natjecanju koje je organizirala European Cultural Tourism Network – Europska mreža kulturnog turizma u kategoriji „Doprinos kulturnim i kreativnim industrijama“. Istra Inspiritu kao jedinom finalistu iz Hrvatske pripalo je treće mjesto za prijavu pod nazivom ‘Oživljavanje kulturne i povijesne baštine Istre kroz kulturni turizam’. 

Konferencija kojoj je naziv ‘Cultural heritage as an asset for responsible and sustainable tourism/Značaj kulturne baštine za odgovorni i održivi turizam’ organizirana je povodom Europske godine kulturne baštine – #EuropeForCulture. Dodjela nagrada održala se na svečanoj gala večeri u konferencijskom centru Pantheon u Pafosu, gradu na Cipru koji je ujedno i Europska destinacija kulture u 2017.

-Drago nam je istaknuti da je Istra Inspirit iznova prepoznat kao projekt koji obogaćuje kulturnu i inovativno – doživljajnu ponudu Poluotoka, na razini Europske Unije i od strane europske organizacije, koja se bavi područjem kulturnog turizma. Priznanja i nagrade na međunarodnoj razini mogu pridonijeti promociji projekta, kao i dodatno naglasiti kvalitetu i inovativnost. Vjerujemo da se uz konstantan trud i ustrajnost u pružanju jedinstvenog kulturnog doživljaja mogu kvalitetno oživjeti priče, mitovi i legende čime se obogaćuje kulturno – doživljajni turizam Istre, istaknula je Morena Milevoj, koordinatorica marketinga i PR-a projekta iz Istarske razvojne turističke agencije (IRTA) pod kojom se projekt provodi, te dodala kako su na konferenciji predstavili  i Istru kao turističku destinaciju.

Ovo je priznanje još jedan dokaz i potvrda dugogodišnjeg uspješnog rada Istra Inspirita, projekta Upravnog odjela za turizam Istarske županije koji se provodi unutar Istarske razvojne turističke agencije, a koji je dosad prepoznat kao značajan proizvod kulturnog turizma i nagrađen prestižnim nagradama za najkreativniji turistički program.

Također, za kraj svakako treba dodati kako je UNWTO uvrstio Istra Inspirit među 28 najboljih svjetskih turističkih priča, a koje su uvrštene u uglednoj i priznatoj knjizi Tourism Stories u izdanju Svjetske turističke organizacije, što svakako predstavlja još jednu potvrdu odličnog koncepta.

PorečDox

Večeras zatvaranje 8. Porečdoxa nakon filmova „Olancho“ i „Red pill“

Od sutra zimsko računanje vremena – obavezno palite kratka svjetla i danju, jer je kazna 300 kuna