in

Izvrstan novogodišnji koncert glazbenih snaga zajednica Talijana Tar i Vižinada

Foto Zajednica Talijana Tar

Gotovo dva sata odlične glazbe priuštili su muzički sastavi i pjevači zajednica Talijana Tar i Vižinada na tradicionalnom novogodišnjem koncertu u Taru pred mnogobrojnom publikom. Domaćini, članovi ZT-a „Giovanni Palma“, nastupili su u punom sastavu – bile su tu flautistice, orkestar violina, mješoviti zbog San Martino, vokalna skupina I paesani i limena glazba pod ravnanjem maestra Edija Sluge koja je zaključila bogati koncert.

Kao gosti nastupili su tenor Kristian Marušić, koji je maestralno izveo neke note opernih arija u pratnji zbora i limena glazbe tarskog ZT-a, te limena glazba Brass Band ZT-a iz Vižinade pod vodstvom maestra Alena Bernobića, koja je oduševila svojim modernim ritmovima.

Sve je goste pozdravila na početku predsjednica Zajednice Talijana Tar Roberta Stojnić, kojoj su se kasnije na pozornici u pozdravima i čestitkama pridružili zamjenik načelnika Tara Gaetano Benčić i predsjednica ZT-a Vižinade Neda Šainčić Pilato.

Na koncertu je bio i predsjednik Talijanske unije, Maurizio Tremul, koji je zahvalio dvjema zajednicama na velikom radu i trudu koje ulažu kako se bi očuvali talijanska kultura, jezik i identitet. Posebno je pohvalio sudjelovanje mnogih mladih ljudi, koji su uključeni u glazbene sastave obiju zajednica, a što je u skladu s nastojanjima Talijanske unije i što daje nadu za dobru budućnost. Također, sudjelovanje Vižinade na tarskoj večeri, kazao je Tremul, „doprinosi jačanju osjećaja za jedinstvo i zajedništvo, te gradi našu zajednicu“.

Čelnik Talijanske unije na kraju je uz najbolje želje za 2020. godinu naglasio da će zajednice Talijana i u budućnosti imati njihovu snažnu potporu.

Foto Matej Damijanić

Bravo Porečani, bravo svi ljubitelji životinja! SOS ŠAPE prikupile najviše dosad za pomoć šapicama! Bit će za kastracije, liječenje, operacije…

Pulska bolnica objavila koji će odjeli početi s radom u novoj zgradi, uključivši centralno naručivanje